Sosyal medyadan dışlanan Trump'ın son güzergahı: Sınır duvarı

ABC News/Ipsos anketi, Amerikalıların yüzde 56'sı'nın Trump'ın yönetim süresi sona ermeden görevden alınması gerektiğine inandığını gösteriyor

Trump'ın görev süresine dair en çok hatırlanacak icraatlarından biri, göçmenlere karşı sınır duvarı inşa ettirmekti (AFP)

Başlıca iletişim kanalı olan sosyal medyadan engellenince dış dünyayla adeta bağlantısı kesilen ve siyasi çevrelerce bir kez daha azli istenen Başkan Donald Trump koltuğundaki son günlerinde yönünü başka bir tarafa çevirmiş görünüyor.

Hesapları kapatılınca sosyal medya platformlarından sesini duyuramaz hale gelen Trump'ın Twitter ve Facebook'a karşı saldırıya geçme hazırlığı yaptığı konuşuluyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Associated Press'in (AP) haberine göreyse, eski yardımcılarının ve Cumhuriyetçi Parti'den bazı isimlerin de sırt çevirdiği yenik başkanın, göçmen akışına karşı Teksas'ta inşa edilen duvarı ziyaret edip icraatlarını övmesi bekleniyor.

Yardımcıları, Başkan'ın son günlerini siyasi zaferlerini pazarlamakla geçirerek işe, Meksika'dan yasadışı göçü engelleme ve sınır duvarı inşası çabalarını vurgulamak için yapacağı Alamo ziyaretiyle başlayacağını söylüyor.

Trump, kendi destekçilerinin 6 Ocak'ta ABD Kongre Binası'nı basarak şiddet olaylarına yol açmasında kışkırtıcılık yaptığı suçlamalarında sorumluluk almamıştı.

Cumhuriyetçi Parti'den önce Alaska Senatörü Lisa Murkowski, sonra da Pensilvanya Senatörü Pat Toomey, Trump'ı istifa etmeye davet etmişti.
 


Partisinin 2024 seçimlerinde de adayı olabileceği konuşulan Trump'ın kendi partisinden gördüğü bu itirazlar yeni bir sürece kapı aralarken, Kongre baskını sonrası yapılan son anketler de seçmenlerin beklentisine dair ipucu veriyor.

Pazar günü yayımlanan ABC News/Ipsos anketi, Amerikalıların yüzde 56'sı'nın Trump'ın yönetim süresi sona ermeden görevden alınması gerektiğine inandığını ortaya koydu. Katılımcıların yüzde 67'si de geçen hafta yaşanan ayaklanmada Trump'ın "önemli" ya da "epey büyük miktarda" suçlu olduğunu söyledi.

3 Kasım seçimlerinde oyların çalındığı iddiasında ısrar eden Trump, Joe Biden'ın seçim zaferinin onaylanacağı  6 Ocak'ta destekçilerinden Kongre Binası'na doğru yürüyerek "savaşmalarını" istemişti.

Şiddet yanlısı grup polis bariyerlerini aşarak binayı basmış, ofisleri talan etmiş ve Başkan Yardımcısı Mike Pence dahil parlamenterlerin güvenlikleri için saklanmalarına neden olmuştu. Dünyanın izlediği olaylarda biri polis 5 kişi öldürülmüştü.


Independent Türkçe, AP

DAHA FAZLA HABER OKU