En pahalı futbolcular belli oldu: Marcus Rashford zirveye çıktı, Kylian Mbappe beşinci sıraya geriledi

Avrupa'nın beş büyük liginin baz alındığı araştırmada Manchester United'ın yıldız futbolcusu Marcus Rashford, 165 milyon euro ile en pahalı futbolcu oldu. Zirvenin eski sahibi Kylian Mbappe ise 149 milyon euro ile 5. sıraya geriledi

Marcus Rashford - Kylian Mbappe / Fotoğaf: Reuters

Premier Lig devi Manchester United'ın yıldızı Marcus Rashford, 165 milyon euro bonservis bedeliyle Avrupa'nın en pahalı futbolcusu oldu.

Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezinin (CIES) hazırladığı "Ocak 2021 itibarıyla en değerli futbolcular" raporu açıklandı.

Raporda Avrupa'nın en büyük 5 ligi olarak kabul edilen Almanya (Bundesliga), Fransa (Ligue 1), Birleşik Krallık (Premier Lig), İspanya (La Liga) ve İtalya'nın (Serie A) en üst futbol liglerindeki piyasa değeri en yüksek oyuncular belirlendi.

Dünyanın en değerli kulüplerinden Manchester United'ın Büyük Britanyalı yıldızı Marcus Rasford, 165 milyon 600 bin euro ile listenin ilk sırasına yerleşti.

Manchester ekibinin altyapısından yetişen 22 yaşındaki Rashford, kulüp ve milli takımlar bazında çıktığı ilk maçlarda rakiplerinin korkulu rüyası olmuş; Premier Lig, UEFA Avrupa Ligi, Lig Kupası, 21 Yaş Altı Milli Takımı ve A Milli Takım'ın ardından UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçında da rakip fileleri havalandırarak "altın çocuk" unvanına sahip olmuştu.

Manchester United formasıyla bu sezon 16'sı lig, 6'sı UEFA Şampiyonlar Ligi olmak üzere toplam 26 maça çıkan Rashford, 14 gol ve 7 asistlik performans sergiledi.

 

Erling Haaland-Reuters1.JPG
Erling Haaland / Fotoğraf: Reuters

 

Borussia Dortmund'un geçen sezon ara transfer döneminde Salzburg'dan 20 milyon euroya transfer olan Erling Haaland, 152 milyon euro bonservis değeriyle listenin ikinci sırasına adını yazdırdı.

Norveçli futbolcu, bu sezon sarı-siyahlı forma ile çıktığı 15 maçta 17 gol ve 3 asistle takımın en skorer ismi oldu.

Liverpool'un altyapısından yetişen ve performansıyla adından söz ettiren Trent Alexander-Arnold, 151 milyon 600 bin euro bonservis bedeliyle en pahalı üçüncü futbolcu unvanını elde etti.

 

Trent Alexander-Arnold-Reuters.jpg
Trent Alexander-Arnold / Fotoğraf: Reuters

 

Başarılı savunmacı, bu sezon Liverpool ile çıktığı 19 müsabakada takımına 3 asistlik katkı sundu.

Manchester United'ın geçen sezon ara transfer döneminde 55 milyon euro bonservis ödeyerek transfer ettiği Bruno Fernandes, 151 milyon 100 bin euro ile dördüncü sırada yer aldı. Fernandes, Manchester United'da bu sezon 15 gol, 9 asist üretti.

Zirvenin eski sahibi Mbappe, 5. sıraya geriledi

Ligue 1 ekiplerinden Paris Saint-Germain'de forma giyen Kylian Mbappe, en pahalı oyuncular listesinde 5. sırada yer bulabildi.

CIES'in hazırladığı eski raporda 259 milyon 200 bin euro ile zirvede yer alan Mbappe, son güncelleme sonrası 149 milyon 400 bin euro değere ulaştı.

 

Kylian Mbappe - Reuters.jpg
Kylian Mbappe / Fotoğraf: Reuters

 

PSG ile bu sezon 19 kez sahaya çıkan yıldız futbolcu, 14 gol ve 7 asistlik performans gösterdi.

Listede ayrıca Jadon Sancho 148 milyon 300 bin euro ile altıncı, Joao Felix 141 milyon 500 bin euro ile yedinci oldu.

Bayern Münih'in Kanadalı sol beki Alphonso Davies 139 milyon 200 bin euro ile listenin 8. sırasında yer aldı.

Manchester City'nin Büyük Britanyalı oyuncusu Raheem Sterling 136 milyon 900 bin ile 9. olurken, Chelsea'nin sezon başında rekor bedelle transfer ettiği Kai Havertz 136 milyon euro değeriyle 10. sırada yer aldı.

 

Ronaldo-Messi-Reuters.jpg
Cristiano Ronaldo - Lionel Messi / Fotoğraf: Reuters

 

Messi'nin 97. sıradan girdiği listede Ronaldo ilk 100'de yer almadı

Futbol dünyasının son yıllarda yetiştirdiği iki büyük yıldız Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo, bir dönem zirveyi kimseye kaptırmadıkları listede yer bulmakta zorlanıyor.

Barcelona'da forma giyen ve Katalan ekibiyle sözleşmesi sezon sonunda bitecek Lionel Messi, 54 milyon euroluk değeriyle en değerli 100 oyuncu listesinde 97. sırada kendisine yer buldu.

Attığı goller ve kırdığı rekorlarla adından söz ettiren Juventus'un Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo ise 47 milyon euro bonservis bedeliyle 131. sırada yer aldı. 

Raporda Ronaldo'nun değerinin düşük olmasına gerekçe olarak, yıldız ismin 35 yaşında olması ve Juventus ile sözleşmesinin 2022'de sona ermesi gösterildi.

Lionel Messi, CIES'in hazırladığı son raporda 100 milyon euro ile 22., Cristiano Ronaldo ise 62 milyon euro ile 70. sırada yer bulunuyordu.

Öte andan mevcut listede ismi yer almayan PSG'nin Brezilyalı futbolcusu Neymar, bir önceki listede 82 milyon euro değerle 37 sırada yer almıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU