Kılıçdaroğlu: 5 yerden en az 10 bin lira aylık alıyorlar, yine de doymuyorlar

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ev emekçisi kadınların dertlerini dinledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ev emekçisi kadınlar ile video konferans toplantısında bir araya geldi.

Ev emekçilerinin sorunlarını dinleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Elbette bu toplumda çok sayıda yoksul insanın olduğunu biliyoruz. Bir annenin en büyük dramı çocuğunu yatağa aç yatırmasıdır. Çok sık ifade ederim bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmesin her anne çocuğunun karnını doyursun her anne evinde çocuğuyla huzur içinde yaşayabilsin. Ama evlerde yoksulluk ver dram var biliyorum” dedi.

 Türkiye’nin bu sorunları aşabilecek kadar zengin ve güçlü bir ülke olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Hepinizin sorunu üç aşağı beş yukarı aynı. Hepiniz Türkiye coğrafyasının farklı bölgelerinde yaşıyorsunuz. Bazılarınızın üniversiteden mezun çocuğu var, onlar da işsiz. Aranızda üniversite mezunu olup iş bulamayanlar merdiven silenler var. Yani dramı siz değil dramı bütün aile yaşıyor bir anlamda.

Çocuklarınız işsiz, siz iş bulamıyorsunuz ama milletvekili emekli aylığı bilmem ne bankasının yönetim kurulu üyeliği bir yerden değil, 5 yerden en az 10 bin lira aylık alıyorlar, yine de doymuyorlar.

Kadınlara, “Sizler güç birliği yapabilirseniz 1 milyon kişi bir yere odaklanabilirse bu sorunlar çözülebilir. Bu düzeni değiştirmek zorundayız İnsanca bir düzen kurmak zorundayız “ dedi.

Kadınların mobbinge uğradığını, sıkıntılar yaşadığını, az ücretle çok iş yaptığını, gece geç saatlere kadar çalışmak zorunda kaldığını anlattığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Ne olacak? Bu durum böyle devam edecek mi? Böyle devam etmemeli, bu düzeni değiştirmek zorundayız. İnsanca bir düzen kurmak zorundayız, herkesin çalıştığı, herkesin sigortalı olduğu, hastalandığı zaman hastaneye gittiği, hastanede tedavi gördüğü, çocukların okula gittiği." ifadelerini kullandı. 

Çocukların eğitim masraflarının, faturaların, mutfak harcamalarının diğer sorunlar olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Peki nasıl olacak bu iş, bunun formülü nasıl olacak? Sağır kulakların duyması lazım. Benim görevim de o sağır kulaklara sizin feryadınızı aktarmak." dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU