Zuckerberg, mevcut ABD Başkanı Trump'ın hesaplarını süresiz olarak dondurdu

Zuckerberg en azından 2 hafta süresince Trump’ın Instagram ve Facebook hesaplarını kullanamayacağını bildirdi

Fotoğraf: Twitter

Sosyal medya şirketi Facebook ve Instagram’ın CEO'su Mark Zuckerberg, mevcut ABD Başkanı Donald Trump'ın hesaplarının süresiz olarak kısıtlandığını açıkladı.

Zuckerberg tarafından yapılan açıklamada, "Trump’ın Facebook ve Instagram hesaplarına yönelik kısıtlamayı süresiz olarak uzatma kararı aldık. Barışçıl bir şekilde görev devri gerçekleşene kadar hesapları en az 2 hafta daha engellenecek" ifadeleri kulanıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump'ın bu dönemde platformların hizmetlerini kullanmasına izin vermenin büyük bir risk yarattığı düşüncesinde olduklarını ifade eden Zuckerberg, "Seçim sonuçlarının Kongre tarafından onaylanmasının ardından, artık tüm ülke için öncelik, geri kalan 13 gün ve göreve başladıktan sonraki günlerin barış içinde ve demokratik normlara uygun olarak geçmesini sağlamak olmalı" görüşlerine yer verdi. 

Twitter da Trump'ın seçimlerin hileli olduğu ısrarını sürdürdüğü video paylaşmasının ardından, topluluk kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle üç mesajın kaldırılmasını istemiş ve 12 saatliğine Trump'ın hesabını kilitlemişti.

Twitter, kaldırılması istenen mesajların silinmemesi halinde, hesabın kilitli kalmaya devam edeceğini de bildirmişti.

Kongre baskını

ABD'nin seçilmiş Başkanı Joe Biden'ın tescil oturumunun yapıldığı Kongre binası mevcut başkan Donald Trump destekçileri tarafından basılmıştı. 

Dünyanın dikkatle izlediği baskın sırasında başkent Washington DC'de sokağa çıkma yasağı ilan edildiği duyurulmuş polisin yetersiz kalması üzerine Ulusal Muhafızlar ve FBI devreye girmişti. 

Yaşananlara darbe teşebbüsü nitelemesi yapılırken Biden, "Demokrasimiz saldırı altında" diye tepki gösterirmişti. 

Trump ise "Seçim çalındı" ısrarını sürdürmüş, destekçilerinin kongre binasından çıkmasını istemişti. 

Trump yanlıları binadan çıkarılmış dışarıda güvenlik güçleriyle çatışmayı sürdürmüştü.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU