Trump, kendisini mirasta dolandırıcılıkla suçlayan yeğeninin iddiasına "komplo teorisi" dedi, davanın reddini istedi

Başkan'ın savunma ekibi, Mary Trump'ın yönelttiği suçlamaları destekleyecek herhangi bir kanıt sunmadığını belirtti

Trump ailesinin üyelerinin adı bir süredir miras kavgasıyla anılıyor (AFP)

ABD Başkanı Donald Trump, yeğeni Mary Trump'ın miras meselesinde on milyonlarca dolarlık bir kayıpla dolandırıldığı iddiasını "komplo teorisi" olarak niteleyerek hakkında açılan davanın reddedilmesini istedi.

Reuters'ın haberine göre Trump'ın avukatları, Mary Trump'ın, 1999'da hayatını kaybeden babası Fred Trump'ın mülkiyeti üzerinde aile üyeleriyle yaptığı anlaşmayla hak talebinden vazgeçmiş olduğunu söyledi.

Trump'ın savunma ekibi, Mary Trump'ın New York Times'ın (NYT) Trump ailesinin vergi meselelerine dair 2018 tarihli bir haberini dayanak gösterdiğini ve Donald Trump, Maryanne Trump Barry ve Robert Trump kardeşlerin kendisini mirastan "zorla çıkarma" çabasında olduğu iddiasını destekleyecek herhangi bir kanıt sunmadığını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aynı zamanda Robert Trump'ın mülkiyet haklarını da savunan avukatlar, "Davacı taraf, yasal işlemde bulunmaktan ziyade bir Hollywood filmine yakışan komplo teorileriyle dolu şikayetinde tuhaf ve kuşku verici suçlamalarda bulunuyor" dedi.

Avukatlar ayrıca, söz konusu davanın "gerçek amacının", Trump hakkında sayısız dava açıp onu bu davaları savunmakla meşgul ederek başkanlık dönemi sonrası siyasi nüfuzunu zayıflatmak olduğunu öne sürdü.

55 yaşındaki klinik psikolog ve yazar Mary Trump bugüne kadar amcası hakkında birçok kez sert çıkışlarda bulunmuştu.

Yeğen Trump geçen yıl yayımladığı "Too Much and Never Enough: How My Family Created The World's Most Dangerous Man" (Çok Fazla ve Asla Yeterli Değil: Ailem Dünyanın En Tehlikeli Adamını Nasıl Yarattı) adlı kitapta Trump'ı "bir canavar" olarak nitelendirmişti.

Mary Trump aralık ayında Associated Press'e (AP) verdiği bir röportajda da amcasının "suçlu, zalim ve hain" olduğunu ve Beyaz Saray'dan ayrıldıktan sonra yerinin hapishane olduğunu söylemişti.

ABD'de eski bir başkanın yargılanmasının ülkenin siyasi bölünmelerini derinleştireceği fikrine itiraz ederek amcasını kızdıracak bir açıklamaya imza atan yeğen Trump, "Kovuşturulmayı ve yargılanmayı hak eden biri varsa o da Donald'dır" demişti.


Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU