Bahçeli’den "Boğaziçi" açıklaması: Konu kapanmıştır

"Kanuna uygun atamaya terör yöntemiyle karşı çıkılıyor"

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne atanmasının ardından başlayan öğrenci eylemlerini “terör yöntemi” olarak niteledi. MHP lideri Boğaziçi Üniversitesi’ne yasal yollardan rektör atadığını, konunun da kapandığını söylerken "Buna tahammül edemeyenlerin şanslarını fazla zorlamamaları, anarjist projelere kapılmamaları hassaten tavsiyemdir" dedi.

Bahçeli, gündeme ilişkin yazılı açıklama yaptı. Boğaziçi Üniversitesi’ndeki tartışmalara değinen Bahçeli, özetle şunları kaydetti:

Bir süredir Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan Rektör’le ilgili suni itiraz ve organize tepkiler gündemdedir.Kanuna uygun bir atamaya terör yöntemleriyle karşı çıkmak, bu vesileyle Boğaziçi Üniversite’sinden bir Gezi Parkı kalkışması çıkarmaya niyetlenmek başı ezilmesi gereken bir komplodur. CHP’nin, İP’in, HDP’nin provoke ettiği, PKK, MLKP, DHKP-C’nin alevlendirdiği protestoları bir sokak hareketine dönüştürme ısrarları ateşle oynamaktır.

Bunun yanı sıra kahraman Türk polisine katil demek şerefsiz bir iftiradır ve bu iftiranın taraflarının öğrenci olması imkansızdır. Gerçekten de gözaltına alınan 17 kişi arasında sadece 2 kişinin bahse konu üniversitenin öğrencisi olması her şeyi gözler önüne sermektedir.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Boğaziçili öğrencilere desteğine tepki gösteren MHP lideri, şu ifadeleri kullandı:

Boğaziçi Üniversitesi’ne meşru ve hukuken geçerli bir Rektör atamasını gerekçe olarak gösterip Türkiye’nin boğazını sıkmak isteyenler terörizmin piyonları, öğrenci kılıklı bölücülerdir. CHP’nin İstanbul İl Başkanıyla Büyükşehir Belediye Başkanı’nın bölücü ve yıkıcı odakların mihmandarı olmaları kepazeliktir ve fiilleri Cumhuriyet Savcılarının görev alanına girmektedir.

Bahçeli, "Boğaziçi Üniversitesi’ne yasal yollardan Rektör atanmış ve konu kapanmıştır. Buna tahammül edemeyenlerin şanslarını fazla zorlamamaları, anarjist projelere kapılmamaları hassaten tavsiyemdir" dedi.

MHP lideri açıklamasında ayrıca CHP'li Fikri Sağlar'a "Başörtüsü üzerinden kutuplaşma dinamiklerini harekete geçirmeyi planlayan faşist ve faziletsiz simalara müsaade edilmeyecektir" ifadesiyle, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’a da  "Darbeler arasında mukayese yapmak ya bilgisizliğin ya da bilip de asıl hedefi perdeleyen mahzurlu bir mizacın eseridir" tepki gösterdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU