Trump'ın, Biden'ın yemin töreni sırasında İskoçya'da olacağı iddia ediliyor

Başkan tarafından kullanılan askeri uçağın yolculuk için hazırlandığı söyleniyor

Donald Trump'ın 20 Ocak'ta nasıl bir hamlede bulunacağı merak konusu (AFP)

ABD'de 3 Kasım'da yapılan seçimleri kaybetmesine rağmen oylara hile karıştığını savunan Başkan Donald Trump'ın halefi için düzenlenecek törende ülkede olmayacağı konuşuluyor.

Guardian'ın haberine göre Trump'ın başkan olarak son gününde muhtemelen nerede olacağı etrafında dönen belirsizlik, geçmişte kullandığı resmi bir uçağın Joe Biden'ın göreve başlamasından bir gün önce İskoçya'ya uçacağına dair haberlerle daha da arttı.

İskoç yayın kuruluşu Sunday Post, Trump tarafından ara sıra kullanılan Boeing 757 tipi bir uçağın, 19 Ocak'ta Turnberry golf sahası yakınlarındaki Prestwick havaalanında olmasının beklendiğini aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gazete, adını saklı tuttuğu bir kaynağın, "Bu durum genelde Trump'ın geniş bir zaman için bir yerlerde olacağının işaretidir" dediğini belirtti.Beyaz Saray'ın Biden 20 Ocak'ta düzenlenecek yemin töreniyle göreve başlayacağı sırada Trump'ın ne yapacağına dair bilgi vermeyi reddetmesi de Başkan'ın konutu gönüllü olarak terk edip etmeyeceği sorusunu gündeme getirmişti.

Trump'ı takip eden uzmanların çoğu, Başkan'ın seçim kaybını kabul etmek anlamına gelen herhangi bir etkinliğe dahil olmaktan kaçınacağı ve dikkatleri Biden'ın görevdeki ilk gününden uzaklaştırmak için büyük bir oyalama içine gireceği tahmininde bulunmuştu.

Öte yandan Washington Post gazetesinin yayımladığı bir ses kaydı, Trump'ın cumartesi günü Georgia Eyalet Sekreteri Brad Raffensperger'i telefonla arayarak seçim sonuçlarını kendi lehine çevirecek şekilde "fazladan binlerce oy bulmasını" istediğini ortaya çıkarmıştı.

Pes etmeyen Başkan Trump ayrıca taraftarlarını, Kongre'nin seçim sonuçlarını resmen onaylayacağı çarşamba günü protesto için toplanmaya çağırmıştı.


Independent Türkçe, Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU