OECD baş ekonomisti uyardı: Kemer sıkmak halkı isyana sürükler

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü baş ekonomisti Laurence Boone, hükümetleri salgın nedeniyle yeni kemer sıkma politikaları uygulamamaları konusunda uyardı

Boone, hükümetlerin tasarrufa yönelmesi ve vergileri artırmasının halkın sert tepkisine yol açabileceğini söyledi / Fotoğraf: AFP

İngiliz Financial Times gazetesinde yayınlanan haberde, salgının etkisiyle birçok hükümetin kamu harcamaları ve borçlar konusundaki tutumunu değiştirdiğini belirten OECD baş ekonomisti Laurence Boone, kemer sıkmanın halkı isyana sürükleyebileceğine dikkat çekti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Boone, hükümetlerin cari açığı ve borçları pandemi öncesine döndürmek için tasarrufa yönelmesi ve vergileri artırmasının halkın sert tepkisine yol açabileceğini söyledi.

Oxford Economics'in Küresel Başekonomisti Adam Slater, küresel ekonominin 2020’de yüzde 3,6 seviyesinde daralmasını beklediklerini ifade ederek, “Gelişmiş ekonomiler, şu anda geniş çaplı bir ek borç oluşturuyorlar. Orta vadede politikada mali baskılar olacaktır. Kemer sıkma riski var" uyarısında bulunmuştu.

Öte yandan dünya genelinde pek çok şirket, pandemi döneminde kemer sıkma politikalarına giderek çok sayıda çalışanının işine son verdi.

 

Independent Türkçe, Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU