Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ev baskınlarıyla gözaltına alındı

Haklarında gözaltı kararı verilen 28 kişiden 16'sının gözaltına alındığı açıklandı

Fotoğraf: Twitter

Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasına tepki gösteren öğrenciler dün üniversite önünde eylem yapmıştı.

"İntihalci rektör istemiyoruz", "Üniversiteler bizimdir" , "Kayyum rektör istemiyoruz" sloganları atan öğrencilere, İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve ODTÜ öğrencileri de destek vermişti.

Kampüse girmek isteyen öğrencilerden bazıları gözaltına alınmıştı.

Bu sabah da bazı öğrencilerin evleri basılarak gözaltına alındığı öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada gözaltı kararı verilen 28 kişiden 16'sı yakalandığı bilgisi yer aldı. İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı ise ilerleyen saatlerde yaptığı açıklamada gözaltı sayısının 17'ye çıktığını duyurdu.

Öğrenci Kolektifleri sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre ise Kolektif üyesi 4 öğrenci de gözaltına alınanlar arasında.

 

Kaldıraç Üniversite hesabından yapılan paylaşımda da şu ifadeler yer aldı:

Kaldıraç okuru iki üniversiteli gözaltına alındı! Bu sabah İstanbul'da 2 ortağımız ev baskınıyla gözaltına alınarak Vatan Emniyet'e götürüldü. Dün Boğaziçi Üniversitesi'nde #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz diyen öğrencilere saldıran devlet, bugün gözaltılarla yıldırmaya çalışıyor.

 

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) gençlik örgütü Sosyalist Devrimci Gençlik'in resmi hesabından ise "Boğaziçi Üniversitesi'nde kayyum rektör Melih Bulu'yu protesto eden üniversite öğrencileri sabaha karşı ev baskınlarıyla gözaltına alındı. Gözaltılar arasında Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi bir parti üyemiz de bulunuyor" ifadeleri paylaşıldı.

 

İçişleri'nden açıklama

İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı ise yaptığı açıklamada "An itibarıyla 17 gözaltı vardı. Bu gözaltına alınan 17 kişiden sadece 2’si Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi. Gözaltına alınan 17 kişi arasında MLKP dahil örgütsel kaydı olanlar da var" ifadelerini kullandı.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU