Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü: Bu atamayı doğru bulmuyoruz

Atamanın istişareden yoksun bir şekilde yapıldığına dikkati çeken BİSAK, “Üniversitemizin geleceği ve akademik prestij açısından önemli bir sorun teşkil etmektedir” açıklamasını yaptı

Fotoğraf: AA

Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına yönelik tartışmalar devam ederken üniversitenin İslam araştırmaları kulübünden kararın doğru bulunmadığına yönelik açıklama geldi.

Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü’nün (BİSAK) yaptığı yazılı açıklamada “Bu atamayı doğru bulmadığımızı okul kamuoyuna beyan ediyoruz” denildi.

Atamanın istişareden yoksun bir şekilde yapılmasının üniversitenin geleceği ve prestiji açısından önemli bir sorun teşkil ettiğine işaret edilen aşamada şöyle denildi:

Bu atama kararının üniversitemizde politik ve ideolojik bir çatışma ortamı arayanlar ile bu atamayı fırsat görüp kendi dünya görüşünü dayatmak isteyenler tarafından kullanılması kimseye fayda sağlamayacaktır. Üstelik üniversitemizin itibarı ve bir arada yaşama kültürü için olumlu netice vermeyeceği gibi şiddet ve aşırılıklar bugün de gördüğümüz üzere hiçbir şekilde çözüm olmayacaktır. Dolayısıyla tepkiler, sağduyulu bir şekilde üniversite çatısı altında ve üniversite aktörleri tarafından ortaya konmalıdır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

BİSAK’ın son zamanlarda güncel siyasi tartışmaların içerisine çekilmek istendiği görüşü savunulan açıklamada “BİSAK hiçbir siyasi partinin, vakfın, derneğin yahut oluşumun uzantısı değildir ve olmayacaktır” denildi.

Boğaziçi Üniversitesi’ne 1980 darbesinin ardından ilk kez kurum dışından bir kişinin rektör olarak atanması ilk olarak öğrencilerin tepkisini çekmişti. Sosyal medyada eleştirilerini dile getiren öğrencilere daha sonra “Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz” başlığıyla bir açıklama yayımlayan öğretim üyeleri katılmıştı. Bulu'nun özellikle AK Parti'nin birçok kademesinde geçen siyasi yaşamı da gündeme gelerek eleştiri konusu olmuştu. Üniversite öğrencileri dün okulda bir eylem düzenlemiş, polisin müdahalesi ile karşılaşmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU