AK Parti milletvekili adayı atandı, Boğaziçi'nde "kayyum rektör" tartışması başladı

AK Partili Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanması, öğrenciler tarafından tepkiyle karşılandı

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, 2016 yılında da aday olmadığı halde Prof. Dr. Mehmed Özkan'ın rektör atanmasını "Kayyum Rektör İstemiyoruz" pankartı ile protesto etmişlerdi / Fotoğraf: Twitter

AK Parti'de birçok görev üstlenen ve son olarak İstanbul’da milletvekili aday adayı olan Melih Bulu, açıklanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Boğaziçi Üniveristesi'ne rektör olarak atandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Melih Bulu bizim rektörümüz değildir"

Atamaya tepki gösteren öğrenciler, "Demokratik süreçleri tanımadan atanan yandaş rektörleri kabul etmiyoruz" dedi. Boğaziçi Dayanışması tarafından gösterilen tepkide şu ifadeler kullanıldı:

"Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle okulumuza Melih Bulu'nun kayyum olarak atandığını öğrendik. Boğaziçi öğrencileri olarak demokratik süreçleri tanımadan atanan yandaş rektörleri kabul etmiyoruz. Melih Bulu bizim rektörümüz değildir!"

 

2016’da yapılan atama da tartışma yaratmıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2016 yılında Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne, aday olmadığı halde AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay’ın kardeşi Prof. Dr. Mehmed Özkan’ı atamıştı.

403 öğretim üyesinin katıldığı rektörlük seçimlerinde, mevcut rektör Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu’nun  348 oyla oyların yüzde 86’sını almasına rağmen atanmaması ve yerine aday olmayan AK Partili vekilin kardeşinin atanması Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin tepkisini çekmişti.

4 üniversiteye daha rektör atandı

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Boğaziçi Üniversitesi dışında 4 üniversiteye daha rektör atandı.

Kararname ile, Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. İsmail Yüksek, Beykoz Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Mehmet Durman ve Çağ Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Ünal Ay atandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU