George Floyd'un ölümünün ardından bir ilk: Polis görüntüleri yayımladı

Bir polis memurunun üzerindeki kameranın kayıtları ortaya çıktı

Perşembe günü ABD'nin Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde polis, çevirmeden kaçmaya çalışan 23 yaşındaki Dolal Idd'in öldürülme anlarını yayımladı.

George Floyd'un mayıs ayındaki ölümünün ardından kentte polis memurlarının karıştığı ilk ölüm hakkında kamuoyunu aydınlatmak isteyen teşkilatın yayımladığı görüntülerde, etrafı sarılmış bir beyaz otomobile "Otomobilini durdur!" ve "Eller yukarı!" diye seslenildiği görülüyor. 

Çarşamba akşamı meydana gelen olayda, çok sayıda silah sesinin ardından beyaz otomobilin sürücüsü yaşamını yitirdi. Yanındaki kadınsa fiziksel zarar görmeden kurtuldu. 

Minneapolis polisi, Idd'in polislere ateş açtığı için öldürüldüğünü açıklasa da ilk kurşunu kimin sıktığı 27 saniyelik görüntülerde net bir şekilde belli olmuyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

25 Mayıs'taki ölümüne dair görüntülerle polis karşıtı protestoların ülke çapında çığ gibi büyümesine neden olan George Floyd, bu son olayın yaşandığı yerden yaklaşık iki kilometre uzakta yaşamını yitirmişti. 

ABD'de polis şiddeti ve ırkçılık bir kere daha, şiddetli gösterilerle protesto edilmişti. 

Bu olayın ardından da göstericilerin toplanması, kentteki yöneticileri daha fazla şeffaflık göstermeye itti. Yetkililer halka itidal çağrısında bulunmayı ihmal etmedi.

Kentteki Emniyet Müdürü Medaria Arradondo, videoyu kamuoyundan önce maktulün babasına gösterdiklerini ifade etti. 


Independent Türkçe, CNN International

DAHA FAZLA HABER OKU