Zindaşti’nin kızını ve yeğenini öldürttüğü iddia edilen zanlı yurtdışına kaçarken yakalandı

Orhan Ünğan’ın “koronavirüse yakalandığı” gerekçesiyle cezaevinden izinli olarak salındığı ifade edildi

Fotoğraf: İHA

İranlı uyuşturucu kaçakçısı firari Naci Şerifi Zindaşti’nin kızı Arzu Zindaşti ve yeğeninin ölümünde ‘azmettirici’ olmakla suçlanan, koronavirüs tanısı nedeniyle tutuklu bulunduğu cezaevinden izinli çıkan uluslararası uyuşturucu kaçakçısı Orhan Ünğan, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yurtdışına kaçmaya çalışırken sahte pasaportla yakalandı.

İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) haberine göre hakkında pek çok polisiye soruşturma bulunan, İranlı uyuşturucu kaçakçısı firari Zindaşti’nin kızı Arzu Zindaşti ve yeğenini geçen yıllarda öldürttüğü iddia edilen uluslararası uyuşturucu kaçakçısı Orhan Ünğan, tutuklu bulunduğu cezaevinde koronavirüse yakalandı.

Bunun üzerine cezaevi yönetimince hastalık nedeniyle tahliye edildiği öğrenilen Ünğan, izinli çıktıktan sonra yurtdışına kaçma planı yaptı. Ünğan’ın hastalığı nedeniyle tahliye edildiğini öğrenen İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, hükümlüyü yakın takibe aldı.

Yürütülen çalışmalarda, daha önce de yurtiçi ile yurtdışına sahte kimlik ve pasaportlarla defalarca uçuşlar yaptığı tespit edilen uluslararası Ünğan’ın yine aynı yöntemleri kullanarak Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yurtdışına kaçış planı yaptığını belirledi. Alınan istihbarat üzerine çalışmalarını genişleten polis ekipleri, her iki havalimanında önlem aldı.

Cezaevinde koronavirüs hastalığına yakalandığı gerekçesi ile izinli salıverilen Ünğan, yılbaşına sayılı saatler kala uçuş için geldiği terminalde gözaltına alındı. Orhan Ünğan’ın yapılan kontrollerde üzerinde başka bir kişi adına düzenlendiği görülen sahte kimlik ele geçirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Halihazırda firari durumda olan İranlı uyuşturucu kaçakçısı Naci Şerifi Zindaşti’nin kızı Arzu Zindaşti ve yeğenini öldürttüğü iddia edilen Ünğan, çifte cinayette ‘azmettirici’ olmakla suçlanıyor.

Ünğan, kardeşi  İlhan Ünğan’ı öldürdüğü için cezaevinde bulunuyordu.

Zindaşti firari durumda

İranlı organize suç örgütü lideri Zindaşti, uluslararası uyuşturucu kaçaklığı yaptığı iddiasıyla tutuklandıktan sonra 2010 yılında şu an firari olan eski savcı Zekeriya Öz tarafından "Ergenekon" davasında gizli tanık yapılmasının ardından tahliye edilmişti.

Türkiye'de 2018 yılında "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan bir kez daha tutuklanan Zindaşti, yaklaşık altı ay sonra 5'inci Sulh Ceza Hâkimi Cevdet Özcan tarafından serbest bırakılmıştı. Soruşturma savcısının itirazı üzerine İstanbul 6'ncı Sulh Ceza Hâkimi tekrar tutuklama kararı çıkarsa da kısa süre içinde yasa dışı yolla yurtdışına çıktığı tahmin edilen Zindaşti kayıplara karışmıştı. 

Zindaşti'nin serbest bırakılması için eski AK Parti milletvekili Burhan Kuzu'nun hâkim Özcan ile konuştuğu da ortaya çıkmıştı. Zindaşti'yi tahliye eden hâkim Özcan'a Şubat 2020'de rüşvet suçlamasıyla dava açılmıştı.

 

İHA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU