“Aşı olmayan vatan hainidir” diyen Prof. Sönmez: Açıklamalarım amacından saptırıldı

“Kimseyi vatan hainliği ile itham etmiyorum”

Fotoğraf: AA

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı yaptırmayacak olan kişilerin “vatan haini” olduğunu söyleyen Prof. Bingür Sönmez, sözlerinin yanlış anlaşıldığını savundu.

Hürriyet gazetesinden İdris Emen’e konuşan Prof. Sönmez, tartışma yaratan sözleri hakkında şu açıklamayı yaptı:

Pandemi döneminde herkesin aşı olması gerekir. Devlet herkesin aşılaması için bir kanun yapamaz. Ama aşıya zorlayabilir. Toplumun yüzde 70-80’i aşılanmadan aşı başarılı olamaz. Bunu anlatmak için televizyon programına katıldım. Aslında kimseye vatan haini demek istemedim. Aşı olmanın bir vatanseverlik olduğunu vurgulamak istedim. Bunun dışında diğer sözlerimi espri olarak söyledim. Açıklamalarım amacından saptırıldı. Kimseyi vatan hainliği ile itham etmiyorum. Ama aşı kampanyasına katılmak bir vatandaşlık görevidir. Bakanlığımızın da bu konuda çok katı kurallar koymasını bekliyorum.

Ne demişti?

Prof. Sönmez, hafta sonu FOX TV’de katıldığı canlı yayında şu ifadeleri kullanmıştı:

Kimseyi aşı olması için zorlayamayız. Ama "ben aşı yaptırmam" diyenler birer vatan haini. Onlara kız bile vermeyeceğiz. Resmi dairelere giremeyecekleri. İnsan vücudunun dokunulmazlığı nedeniyle mecbur etme şansımız yok ama kurallar koyacağız, aşıda da kural koyacağız, devlet dairelerine bile giremeyecekler, toplu taşımadan faydalanamayacaklar, başka çaremiz yok.

Bu sözler sosyal medyada bazı eleştirilere sebep olmuştu.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU