Almanya ile birlikte mutasyona uğramış koronavirüs görülen ülke sayısı 10'a yükseldi

Uzmanlar, mutasyonun şimdiye kadar geliştirilen aşıların başarısını azaltmayacağını söylüyor

Baden Württemberg Eyaleti Sağlık Bakanlığı, Birleşik Krallık’tan gelen bir kadında mutasyona uğramış virüsün tespit edildiği ve bunun Almanya'da bilinen ilk vaka olduğunu açıkladı / Fotoğraf: AA

Birleşik Krallık’ta tespit edilen yeni tip koronavirüsün (Kovid-19)  daha hızlı yayılan türüne Almanya'da da rastlandığı bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Baden Württemberg Eyaleti Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada Kovid-19'un mutasyona uğramış türünün 20 Aralık'ta Birleşik Krallık’tan gelen bir kadında  tespit edildiği ve bunun Almanya'da bilinen ilk vaka olduğu ifade edildi.

Açıklamada söz konusu kişiye ülkeye girişinde ve ertesi gün testler yapıldığı ve şu anda akrabalarının yanında karantinada bulunduğu aktarıldı.

Singapurda’da görüldü

Singapur, Birleşik Krallık’ta görülen mutasyona uğramış koronavirüsün bir kişide tespit edildiğini açıkladı.

Singapur Sağlık Bakanlığı, ilk kez Birleşik Krallık’ta görülen mutasyona uğramış koronavirüsün bir kişide görüldüğünü doğruladı.

Birleşik Krallık’tan 6 Aralıkta Singapur’a gelen kişi karantinaya alındıktan iki gün sonra koronavirüs test sonucunun pozitif çıktığı belirtildi.

Söz konusu kişinin temas halinde olduğu kişilerin de karantinaya alındığı belirtilirken, karantina sonunda yapılan yeni testin sonucunun negatife döndüğü bildirildi.

10 ülkede görüldü

Şimdiye kadar Birleşik Krallık, Hollanda, Danimarka, Avusturya, Güney Afrika Cumhuriyeti, Belçika, İtalya, ve Ukrayna’da yeni tip koronavirüs mutasyonu görülmüştü. Almanya ve Singapur'la birlikte bugüne kadar mutasyona uğramış Kovid-19 virüsünün görüldüğü ülke sayısı 10'a çıkmış oldu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU