Fuat Oktay: KKTC’ye 800 milyon liralık nakit aktaracağız

Oktay, paranın KKTC’deki kamu çalışanlarının maaşı için olduğunu aktardı

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) 800 milyon liralık nakit aktarılacağını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oktay, KKTC Başbakanı Ersan Saner ile düzenlediği ortak basın toplantısında şunları söyledi:

Kovid'in getirdiği tüm dünyada ve KKTC'de ciddi sıkıntılar oldu. Bunu normalde karşılıyoruz. Kendi içimizdeki değerlendirmelerimizde hükümeti de rahatlatmak adına, Kıbrıs Türkü'nü rahatlatmak adına şu anda tüm sorunların çözümüyle alakalı ve biliyorum KKTC'de kamu çalışanlarında maaşla ilgili bir müjde bekleniyor. Sayın Başbakan ve heyetiyle birlikte bunları da görüştük tabii. Biz bu müjdeyi buradan paylaşmış olalım, herhangi bir sıkıntının olmayacağıyla alakalı. 800 milyon liralık nakdi aktarıyor olacağız. Dolayısıyla bu hem bütçeyle ilgili hem maaşlar dahil birçok konuda, savunma harcamaları yine tabii ki yine bunun içinde. 

Ersan Saner, KKTC'ye dönerken yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

2020 yılında ana vatan Türkiye ile imzalamış olduğumuz mali protokol gereği ülkemize aktarılması gereken 800 milyon liralık kaynağın da aktarılması için gerekli her türlü işlem tamamlanmış bulunmaktadır. Gelecek olan bu kaynakla birlikte başta yollarımız olmak üzere Lefke-Güzelyurt, Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu, Çayırova-İskele ve Çatalköy-Değrmenlik dağ yolu, bu yıldan itibaren Ankara kaynaklı bu projelerin başlatılmasına ve ihtiyaçlı olan köy yollarımızın da 2021 yılı içerisinde planlanmasına karar verilmiştir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU