Trump taraftarları 20 Ocak'ta sanal "ikinci dönem" töreni düzenleyecek

Sağcı haber ağları tarafından yayımlanacak etkinliğe katılacaklarını söyleyenlerin sayısı şimdiden 60 bini aştı

Donald Trump başkan seçilmesinin ardından 20 Ocak 2017'de yemin ederek göreve başlamıştı (AP)

ABD'de Donald Trump taraftarı on binlerce kişi, 3 Kasım'da başkan seçilen Joe Biden için resmi törenin yapılacağı 20 Ocak'ta "kendi başkanları" için sanal "ikinci dönem yemin töreni" düzenleyecek.

Facebook'ta "Donald J. Trump 2. Başkanlık Açılış Töreni" olarak adlandırılan etkinliğe katılmayı planladıklarını söyleyenlerin sayısı şimdiden 60 bini aştı.

Hill'in haberine göre etkinlik için oluşturulan sayfada yer alan açıklamada, "Biz, Başkan Donald J. Trump'a desteğini gösteren, 325 bin bireyden oluşan bir taban örgütlenmeyiz. Herhangi bir resmi kuruluşla bağlantımız yoktur" ifadeleri yer aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunun üzerine Facebook, ilgili sayfaya, "Joe Biden seçilmiş başkan. Kendisi 20 Ocak 2021'de ABD'nin 46. başkanı olarak resmen göreve başlayacak" şeklinde bir uyarı ekledi.

20 Ocak saat 12'de Biden'ın yemin töreni sırasında gerçekleşecek etkinliğin Trump'ın 2020 kampanyasının parçası olduğu belirtilen Ilir Chami ve Evi Kokalari tarafından sunulacağı ve One America News Network gibi sağcı haber ağlarında yer alacağı kaydedildi.

Kısa süre önce kendi sayfasında Facebook'un sorumluluk reddi beyanını paylaşan Kokalari, "Oy haklarımız saldırı altında! Konuşma özgürlüğümüz de öyle! Ve Facebook'un bu gönderideki tekzibi tam da bunu kanıtlıyor" yorumunda bulundu.

Trump, Seçiciler Kurulu'nun Biden'ın galibiyetini onaylamasına rağmen yenilgi itirafında bulunmamıştı.


Independent Türkçe, Hill

DAHA FAZLA HABER OKU