The Simpsons'ta Bart'ı seslendiren Nancy Cartwright online seslendirme derslerine başladı

Sevilen dizide Bart'ı seslendiren Nancy Cartwright, internette seslendirme dersleri vermeye başladı

Seslendirme sanatçısı dizide Nelson Muntz, Ralph Wiggum, Todd Flanders gibi karakterleri de seslendiriyor (Screen Rant)

The Simpsons dizisinde Bart karakterini seslendirmesiyle tanınan Nancy Cartwright, online seslendirme dersleri vermeye başladı. Cartwright, 30 yılı aşkım süredir 10 yaşındaki Bart'ı seslendiriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dizi televizyonda kesin bir süreklilik kazanmadan önce Bart'ı bir kadının seslendirdiğini çok az sayıda hayran biliyordu. Öğrenilmesi kaçınılmaz olan gerçek, pek çokları açısından bir sürpriz olsa da karakterin sesi animasyon tarihinin muhtemelen en akılda kalan seslerinden biri. 

Screen Rant'in haberine göre Bart ve küstah davranışları The Simpsons'ın başlangıçta en çok dikkat çeken özelliklerinden biriydi ve bu nedenle karakter dizinin en önemli öğeleri arasında. Karakterin, "Ben Bart Simpson'ım sen kimsin?" gibi zamanla dizinin en çok akılda kalanları arasında yer alan ifadeleri de var.

Cartwright, The Simpsons'ın dışında Kim Possible, Rugrats ve Family Guy gibi çizgi dizilerde de seslendirmeler yaptı. 

Dahil olduğu popüler televizyon dizilerinin yanı sıra Cartwright şimde de online öğrenme ve ders verme platformu olan Masterclass'ta seslendirme dersleri vermeye başladı. Carwright'ın dersleri esasen seslendirme dünyasına girmeyi amaçlayanları ve orta düzeyli seslendirme oyuncularını hedefliyor. 

 

 

Öte yandan Matt Groening'in senaryosunu yazdığı ve yapımcılığını üstlendiği The Simpsons'ın ikinci sinema filminin 2021'de yayımlanması bekleniyor. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU