Mourinho, Klopp'un "Yılın Teknik Direktörü" seçilmesine tepki gösterdi: Flick'in bu ödülü alması için şampiyon olabileceği 2-3 turnuva daha bulması gerekiyor

Tottenham Hotspur Menajeri Jose Mourinho, FIFA'nın "Yılın Teknik Direktörü" ödülünü Bayern Münih Teknik Direktörü Hans Flick yerine Liverpool'u çalıştıran Jürgen Klopp'a verilmesini eleştirdi

Jose Mourinho - Jürgen Klopp / Fotoğraf: Reuters

Premier Lig ekiplerinden Tottenham Hotspur'un Portekizli menajeri Jose Mourinho, önceki akşam FIFA tarafından düzenlenen ödül töreninde "Yılın Teknik Direktörü" ödülünün Hans Flick yerine Jürgen Klopp'a verilmesine tepki gösterdi.

Ödülü hak eden ismin Bayern Münih Teknik Direktörü Hans Dieter Flick olduğunu savunan Mourinho, Jürgen Klopp'a verilen ödülle ilgili kendine has üslubuyla eleştirdi:

Hans Dieter Flick'in FIFA Yılın Teknik Direktörü olması için demek li şampiyon olabileceği 2-3 turnuva daha bulması gerekiyordu. Yani belki bir sezonda 7 şampiyonluk alırsa bu ödülü o da alabilir.

Flick yönetimindeki Bayern Münih, geçen sezon Bundesliga, Almanya Kupası, Almanya Süper Kupa, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Süper Kupa'da şampiyonluk yaşamıştı. Pandemi nedeniyle FIFA Kulüpler Dünya Şampiyonası finaline çıkamayan Bayern, bu organizasyonu da şampiyon olarak tamamlarsa Barcelona'nın bir sezonda aldığı 6 kupalı rekoru kıracak.

 

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan FIFA tarafından "Yılın Teknik Direktörü" ödülünü alan Klopp, 30 yıl aradan sonra Liverpool'u Premier Lig'de şampiyonluğa taşımıştı.

Ödülü iki kez kazanmayı başaran Klopp, şu ifadeleri kullanmıştı:

Şok oldum. Geçen sene kazandığım için burada oturuyorum diye düşünüyordum. Çok teşekkür ederim, vay canına... Teşekkür etmem gereken çok insan var. Kazandığımızı bilseydim ekibim burada benimle olurdu.

 

Independent Türkçe, NTV Spor

 

DAHA FAZLA HABER OKU