Cemal Enginyurt: Cumhur İttifakı’nda rahatsızlıklar var

MHP’den ihraç edildikten sonra DP’ye katılan Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Cumhur İttifakı konusunda AK Parti ve MHP içinde rahatsızlıklar olduğunu örnekleriyle anlattı, “Demek ki Cumhur İttifakı rahat işlemiyor” dedi

MHP’den ihraç edildikten sonra bir süre bağımsız milletvekilliği yapan ve dün Demokrat Parti’ye (DP) katılan Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, TV5’de yayınlanan “4. Güç” programında Hasan Basri Akdemir ile Mustafa Deniz’in sorularını cevapladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Milletin beklediklerini söyleyince ihraç edildim”

MHP’den neden ihraç edildiğine dair soruyu cevaplayan Enginyurt, 41 yılını ülkücü hareketin içinde geçirdiğini, 24 Haziran seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’a kendinden çok oy istediğini hatırlattı. Enginyurt, “Fakat 24 Haziran seçimlerinden sonra iktidar olan Adalet ve Kalkınma Partisi’ni de milletin, devletin, sokaktaki insanın beklentileri doğrultusunda, yeri geldiğinde, aslında acımasızca bir eleştiri değil ama haklı düşüncelerimizi ifade ettim” dedi.

“AK Parti’liler de MHP aleyhine konuştular ama ihraç edilmediler”

Vatandaşların rahatsızlık duyduğu konuları dile getirdiği için MHP yönetiminin  Cumhur İttifakı’na zarar verdiği gerekçesi ile kendisini partiden ihraç ettiğini hatırlatan Engiyurt, “Cumhur İttifakı’nın karşı cephesinde örneğin Bülent Arınç, “AK Parti’nin sırtında MHP kamburdur” demesine rağmen; Bülent Arınç, Selahattin Demirtaş’a, Osman Kavala’ya özgürlük istemesine rağmen, son olarak Sayın Numan Kurtulmuş, HDP’nin kapatılmasını isteyen Devlet Bahçeli’ye cevap verircesine “Parti kapatmalar doğru değil” demesine rağmen, o tarafta hiçbir ihraç ya da uyarı olmamasına rağmen, Milliyetçi Hareket Partisi, beni, Cumhur İttifakı’na zarar verdiğimi düşünerek ihraç etti” dedi.

“Cumhur İttifakı, 2,5 yıl boyunca MHP’lilere ne kazandırmıştır?”

“Cumhur İttifakı, 2,5 yıl boyunca MHP’lilere ne kazandırmıştır?” diye soran Enginyurt, “Türkiye Kamu-Sen üyesi olan arkadaşlar, bu Cumhur İttifakı döneminde kazanım mı elde etmişlerdir, baskı altına mı alınmışlardır? Bu Cumhur İttifakı döneminde, 31 Mart seçimlerinde belediye başkanlıklarını destekleyen Milliyetçi Hareket Partisi olarak ben ve bütün arkadaşlarım da dahil olmak üzere, kazanılan belediyelerde MHP’lilere veya ülkücülere ne kadar yer verilmiştir, verilmemiştir, bunu kamuoyu takdir etmelidir” diye konuştu.

2,5 yıl önce Recep Tayyip Erdoğan’a oy isteyip destekledikten sonra bugün aleyhine konuşmasının doğru olmayacağını ifade eden Enginyurt, sözlerine şöyle devam etti:

"Ama ben, şunu diyorum: Kötü giden bir şey var. Ne var? Esnaf perişan. Ne var? İşsizlik artmış. Ne var? EYT’li kan ağlıyor. Ne var? Çek yasası mağdurları var. Ne var? İnfaz Koruma Memurlarının sıkıntıları var. Ne var? Sağlıkçılar, korona tehlikesine rağmen haklarını alamıyorlar. Uzatın uzatabildiğiniz kadar. Toplumun bütün sorunları ortada dururken ‘Adalet ve Kalkınma Partisi bunları yerine getirmiyor’ demek, Cumhur İttifakı’na zarar vermek olmamalıydı diye düşünüyorum”

“Milletvekillerinin hataları telâfi edilir; ama genel başkanlar dillerine dikkat etmeliler”

Cemal Enginyurt, MHP Milletvekiliyken ve Cumhur İttifakı içerisinde yer alırken Millet İttifakı aleyhine söylediği sözleri bugün nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine de, şu değerlendirmede bulundu:

 “HDP’ye dün ne söylediysem bugün de aynısını söylemeye devam ediyorum. Hiçbir sıkıntı yok. HDP’yi PKK sevicisi olarak görüyorum. HDP’yi Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile kavgalı görüyorum. HDP’yi, ‘Kürt-Türk’ diye bu ülkeyi bölen, bölücü bir parti olarak değerlendiriyorum. Diğer partilere gelince; doğrudur, o parti mensuplarına karşı çok ağır eleştirilerde bulundum. Ama bunlar olmalı mıdır? Hayır, siyasette olmamalıdır. Birbirimize karşı saygılı olmalıyız. Ben, bu saygıyı özellikle parti genel başkanlarından beklediğimi de defalarca ifade ettim; çünkü ben, Cemal Enginyurt olarak milletvekiliyim. Benim yaptığım bir hatayı, benim genel başkanım tolere eder, telafi eder; ama genel başkanlar bir yanlışı veya toplumsal bir kavga başlatırsa, bunun, Allah korusun, önüne geçmemiz mümkün değil. O sebeple ben, siyasetin üst düzey yöneticilerinin dilinin daha saygılı, daha sevgi çerçevesi içerisinde olmasını istiyorum, bunun mücadelesini veriyorum"

“Valiler, kaymakamlar, adeta AK Parti İl Başkanı gibi çalışıyor”

AK Parti ve MHP arasında bir gerilim olduğu yönündeki iddialar hakkında konuşan Cemal Eniginyurt, “AK Parti’de siyaset yapanlar, Milliyetçi Hareket Partililerle beraber yol yürümekten rahatsızlar” dedi ve örnekleri anlattı.

Enginyut, MHP kananındaki rahatsızlığı ise şu sözlerle açıkladı:

“Şimdi şöyle düşünün: 40 yıldır, 50 yıldır MHP’ye hizmet etmiş Hasan Ağabeyim, Osman Dayım, Hüseyin Amcam, ben milletvekiliyim, geliyor diyor ki, “Sayın Vekilim, Cumhur İttifakı’nın ortağıyız. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı destekledik. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanına oy istedin, verdik. Benim çocuk da askerliğini yaptı, geldi. Benim kız, büyüdü. Benim damat, gelin var. Bunlara bir iş yok mu?” diyor. AK Parti’li bir genç 60 KPS puanıyla işe girerken, MHP’li Hasan Amcamın, Hüseyin Dayımın çocuğu, 90’ın üzerinde puan almasına rağmen işe giremediği zaman, bu MHP tabanında bir kırgınlık yaratıyor. Valiler, kaymakamlar, adeta AK Parti İl Başkanı gibi çalışıyor, toplantılara MHP’lileri davet etmiyor. Onlarla bir araya gelip istişare etmiyor. Bu da MHP’lilerde bir kırılma yaratıyor; ama takdir edersiniz ki benim atılmamla bundan sonra ses çıkaracak adam da kalmadı.Dolayısıyla, ses çıkaracak kimse kalmadığı için şu anda al gülüm ver gülüm, Cumhur İttifakı, doğal olmayan, aslında sancılı bir süreçte yoluna devam ediyor"

"Nereye kadar edecek?" diye soran Enginyurt, "Yani şimdi Sayın Devlet Bahçeli, Numan Kurtulmuş’a dün çok ağır bir tweet attı, değil mi? HDP’nin kapatılmasıyla ilgili. Şimdi bu durumda Numan Kurtulmuş’un ya ihraç edilmesi gerekir, ya da Devlet Bahçeli’nin yanlış söylediğinin söylenmesi gerekir; ama herkes yattı uykuya, hiç kimse sesini çıkarmıyor. Demek ki Cumhur İttifakı rahat işlemiyor” diye konuştu.

 

Independent Türkçe, TV5

DAHA FAZLA HABER OKU