ABD'de gökyüzündeki ateş topu şerifin kamerasına yakalandı

Benzer görüntüler bu yıl daha önce Birleşik Krallık'ta da gözlenmişti

ABD'nin Minnesota eyaletinde devriye gezen bir şerif aracı gökten düşen meteor yağmuruna tanıklık etti. 

Aracın kamerasına yansıyan görüntülerde karanlık gökyüzünde parlayan bir göktaşının birkaç saniye boyunca düştüğü görülüyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sputnik International'ın haberine göre Minnesota Şerif Departmanı'nın Twitter hesabından yaptığı paylaşım pek çok sosyal medya kullanıcısının ilgisini çekti ve görüntüler üzerinden espri yapan bir kişi "Noel Baba'nın kızağını test ettiğini" söyledi. 

Birkaç kişi de ateş topunu gördükleri için şanslı olduklarını söyledi. 

Star Tribune'un haberine göre görüntüler Pine Belediyesi yetkililerinden aron Borchardt tarafından sabah vardiyasının erken saatlerinde çekildi. Borchardt, "Ekibim içeriden aydınlandı. Ekip arabasının üstünde parlayan bir şey olduğunu düşündüm" ifadelerini kullandı. 

 

 

Öte yandan Minnesota Üniversitesi'nin Bell Müzesi'ndeki planetaryumda (ya da gezegenevi, güneşin, yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin yapay görüntüsünün özel bir yansıtıcı yardımıyla kubbe şeklindeki tavana yansıtıldığı gösteri salonlarına verilen isim, ed. n.) ders veren Thaddeus LaCoursiere, cismin muzzam düzeyde parlak bir meteor olduğunu söyledi. 

Amerikan Meteor Topluluğu da görüntülenen meteorun ardından en az 88 bildirim aldıklarını belirtti. Minnesota Şerifi'nin elde ettiği görüntülerin yanı sıra Amerikan Meteor Topluluğu da kendi gözlemlediği görüntüyü yayımladı.

 

 

Geminid meteor yağmurları genellikle her aralık ayı yıldız gözlemcilerinin radarına takılır. NASA'ya göre Geminid meteor yağmurları bu yıl da en iyi Aralık ortasında gözlemlenebilecek. Birleşik Krallık'ta görüntülenen bahsi geçen meteor yağmuru pek çok kişiyi büyülemişti.

 

Independent Türkçe, Sputnik International, Star Tribune

DAHA FAZLA HABER OKU