Babası Kovid-19 tedavisi gören Diyarbakırlı öğretmen, EBA derslerini hastane bahçesinde veriyor

12 yıllık öğretmen olan Mehmet Aydın, bir yandan koronavirüs tedavisi gören babasına refakatçılık yaparken diğer yandan da hastane bahçesinde öğrencilerine uzaktan eğitim veriyor

Sağlık çalışanları koronavirüs pandemisine karşı mücadele verirken, kimi öğretmenler de öğrencileri derslerinden geri kalmasın diye imkansızı başararak EBA üzerinden eğitim veriyor.

Bu öğretmenlerden biri de Diyarbakır Cumhuriyet Fen Lisesi'nde matematik öğretmeni olan 35 yaşındaki Mehmet Aydın. 

12 yıldır öğretmen olan Mehmet Aydın, bir yandan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 14 gündür koronavirüs tedavisi gören babası Mehmet Ali Aydın'a (60) refakatçilik ederken, bir yandan da öğrencileri derslerinden geri kalmasın diye hastane bahçesindeki banklarda, üstelik soğuk ve yağışlı havaya rağmen günlerce uzaktan eğitim verdi. Konu, bir fotoğraf karesiyle sosyal medyanın gündemine gelince hastane yönetimi vefakar öğretmene eğitim vermesi için bir oda tahsis etti. 

MEHMET AYDIN BABASINA YEMEK GÖTÜRÜRKEN.jpeg

Mehmet Aydın babasına yemek götürürken / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

"Kimse duygu sömürüsü yapıyor desin istemedim"

Independent Türkçe, bugün ilk kapalı dersini Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 11'nci katındaki Eğitim Konferans Salonu'nda veren Mehmet Aydın'la görüştü. 

KOAH hastası olan babasını iki hafta önce rutin kontrolleri için hastaneye götürdüklerini anlatan Mehmet Aydın, burada kendisine koronavirüs teşhisi konulduğunu ve acilen yoğun bakım ünitesine alındığını söyledi. 

Bu süreçte her gün hastaneye geldiğini ifade eden Mehmet Aydın, haftanın 4 günü hastane bahçesinde öğrencilerine ders verdiğini söyledi. Bir gün bankta ders verirken habersiz fotoğrafının çekildiğini fark ettiğini belirten Aydın, şöyle devam etti: 

"Hayatım boyunca sosyal medya kullanmayan, fotoğraf dahi çektirmeyen biri olarak hastane bahçesinde fotoğrafımın çekildiğini görünce müdahale ettim. Cep telefonuyla fotoğrafımı çeken kişi ‘meslektaşız, hangi koşullarda çalıştığımızı bilsinler diye çektim' dedi. Sonra sohbet ettik. Ben hangi koşulda olursa olsun öğrencilerimi ihmal edemezdim. Baba benim için ne kadar kıymetliyse öğrencilerim de benim için öyledir. Meslektaşım o fotoğraf okul müdürüme göndermiş. Müdürüm de aradı ‘haberimiz yoktu, neden söylemedin. Ne gerekiyorsa yardıma hazırız' dedi. Ben okulumda ne idare kısmıma ne de öğrencilerime duygu sömürüsü yapmadım. Hastane bahçesinde dahi olduğumu belli ettirmeden derslerime devam ettim. Daha sonra o fotoğraf sosyal medyada çıktı. Yayınlanınca duygu sömürüsü yapıyor diyecekler diye karşı çıktım. Aksine destek mesajları ve öğretmenlik mesleğinin ne denli kutsal olduğuna vurgu yapıldı. Bu beni mutlu etti."

Hastane yönetimi öğretmene oda tahsis etti

Mehmet öğretmenin bank üzerinde uzaktan eğitim verirken çekilmiş görüntüsünün sosyal medyada yayınlaması üzerine Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetimi harekete geçti. 

DOÇ. DR. HAKAN AKELMA.jpeg

Doç. Dr. Hakan Akelma

 

Independent Türkçe'ye konuşan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Hakan Akelma, "Mehmet öğretmenin bu vefakar duruşuna kayıtsız kalamazdık. Onu takdir ettik ve hemen 11'nci katımıdaki Eğitim Salonu'nu kendisine tahsis ettik" dedi.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU