Donald Trump "İsim değiştiriyoruz" diyen spor kulübüne karşı çıktı

"İptal kültürü işbaşında!" ifadesini kullanan ABD Başkanı, tepki gösterdi

Takım, 1915'ten beri bu ismi kullanıyordu (AFP)
 

ABD'nin en üst seviyedeki beyzbol liginde (Major League Baseball/MLB) mücadele eden Cleveland Indians'ın sahibi Paul Dolan, Amerikan yerlilerinden aldıkları görüşler doğrultusunda takımın adını değiştirmeye karar verdiklerini pazartesi günü açıkladı. 

"Amerikan yerlilerinin hikayelerini ve deneyimlerini ilk ağızdan duyunca, bu ismin onlara ne hissettirdiğini ve ne kadar kötü etkide bulunduğunu anladık" diyen Dolan, takımın adının bu sezon da aynı kalacağını ama sonraki sezon değişeceğini söyledi.

ap.jpg
Amerikan yerlilerinin spor kulüplerinin maskotu olması, ırkçılık karşıtlarını rahatsız ediyor (AP)​​​​​​


Twitter'da konuyla ilgili paylaşım yapan ABD Başkanı Donald Trump, bu isim değişikliğine karşı çıktı.

"İptal kültürü işbaşında!" diyerek kişi ya da kuruluşları zaman ve ilgiden mahrum bırakmak için onların fikirlerini veya eylemlerini reddetme, görmezden gelme ve bunlara herkesin önünde karşı çıkma pratiklerini içeren yeni yaklaşımı eleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kristof Kolomb'un yeni kıtayı Hindistan sanmasına binaen Amerikan yerlilerine Indian, yani Hindistanlı dendiği rivayet ediliyor. 

Aynı ligde mücadele eden Atlanta Braves'in yanı sıra Amerikan Ulusal Futbol Ligi'nde (National Football League/NFL) mücadele eden Washington Redskins ve Kansas City Chiefs de ülkedeki ırkçılık karşıtı gösterilerle birlikte isimlerini değiştirmeleri yönünde baskıya maruz kaldı. 

Kızılderili anlamına gelen Redskins'ten temmuz ayında kurtulan takım, şimdi Washington Futbol Takımı adıyla mücadele ediyor. Diğer kulüplerse henüz benzer bir adım atmadı.

Independent Türkçe, CNN International, Washington Post

DAHA FAZLA HABER OKU