Engin Altay: 590 bin hanenin doğalgazı kesik, Cumhurbaşkanı milletin vergisi ile Tunus'a 5 milyon dolar hibe ediyor

Türkiye’nin koronavirüs salgını nedeniyle Tunus'a 5 milyon dolar hibe desteği verecek olmasına CHP’den tepki geldi

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Türkiyde’nin koronavirüs salgını nedeniyle 5 milyon dolarlık hibe nitelikli finansal destek verecek olmasını eleştirdi.

“Ucubelktir”

Türkiye’de 123 bin vatandaşın faturasını ödeyemediği için elektriinin kesildiğini belirten Altay, “Sayın Cumhurbaşkanı Tunus Cumhuriyet’ine koronavirüs salgını sebebiyle 5 milyon Amerikan dolarını taahhüt ediyor. Millet aç açık 590 bin kişinin doğalgazı kesik evde beklerken, Cumhurbaşkanı Tunus’a para gönderiyor. Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler'de sükse yapması için devletin parasını başka ülkelere yardım adı altında göndermek ucubeliktir. Hiçbir mantıkla izah edilemez” diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Altay ayrıca elektrik dağıtım şirketlerinin temsil ve benzeri giderlerin faturalara yansıtılmasına da tepki gösterdi.

CHP'li belediyelere engelleme

CHP’li büyükşehir belediyelerinin çalışmalarının iktidar tarafından engellendiğini  öne süren Engin Altay, “İstanbul Belediyesi halk ekmeklerin satış noktalarını artırmak istiyor buna neden engel olunuyor? Anlamıyoruz” dedi.

Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinin hesaplarına bloke koyulduğunu söyleyen Altay, “1 günde Ankara ve İstanbul’da 8 milyon para insanlara aş olarak alışveriş kartı olarak nakdi olarak gidecekti. İçişleri Bakanlığı’na Maliye Bakanlığı’na, BDDK’ya sesleniyorum. Bu blokeyi derhal kaldırın. Ben biliyorum İstanbul’da günde 15 ekmek yiyen aile var. Sen badem unundan ekmek yiyebilirsin Erdoğan, senin 15 ekmeğin kaç para olduğundan haberin var mı? Ekrem İmamoğlu halk ekmek satış noktalarını arttırmak istiyor. AKP Meclis Grubu hayır arttıramazsın diyor. Allahtan korkun” dedi.

“Bu savcılara açık bir talimattır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Selahattin Demirtaş teröristir. Ne gerekirse yapar böyle bir teröristin önünün açılmasına asla yol vermeyiz” dediğini hatırlatan Engin Altay, “Saraya toplayıp nutuk attığı savcılara hakimlere açık bir talimattır. Erdoğan 'benim sinirlendiğim herkesi cezaevine koyun' diyor” şeklinde konuştu.

AK Partililere aşı yapıldığı iddiası

Altay, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir'in AKP'lilerin bir süredir koronavirüs aşısını vurulabildiğine ilişkin iddianın doğruluğuna ilişkin soruyuda  yanıtladı.

"Ankara Milletvekilimiz Murat Emir’in iddiaları ortada. Sağlık Bakanı da kabul etti, yalanlamadı. Vekilimiz görevini yapmış ve ortaya çıkarmıştır” diyen Altay,  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da bu iddiaları zımnen kabul ettiğini, Murat Emir’in hiçbir açıklamasını  yalanlamadığını söyledi.  

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU