Kılıçdaroğlu "taciz" iddialarıyla ilgili: Bizim içimizden kimse "bir seferden bir şey olmaz" demedi, hükümet medyası buna neden sessiz kaldı?

Partideki taciz iddialarıyla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, gereğinin yapıldığını, şahsın tutuklandığını ve partiden de ihraç edildiğini aktardı

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Medyascope canlı yayınında Gazeteci Ruşen Çakır'ın sorularını yanıtladı.

Kendisinin ve ailesinin dinlendiği yönündeki iddialara ilişkin gelen bir soruya cevap veren Kılıçdaroğlu, "Devlete duyduğum saygı dolayısıyla devlet bizi dinliyor demek istemem, bazı yerler ve çevreler bizi dinliyorlar ben bunu biliyorum. Erdoğan demişti bir arada, "Ey Kılıçdaroğlu senin nefeş alışını bile biliyoruz" diye. Bunu söyledim" dedi.

"Erdoğan yargıçlara gözdağı veriyor"

Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğu hakkında da değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Tutukluluk esas değildir, esas olan tutuksuz yargılamadır diye bir yasa olmasına rağmen bu kişi 3.5 yıldır tutukluysa demokrasi vardır diyebilir misiniz? Erdoğan, "kimse talimat veremez" falan diye konuşuyor, arkasından tehdit ediyor. Yargıçlara gözdağı veriyor. HSK aracılığıyla gözdağı veriyor.

"AKP'li vekillerin vicdanına seslendim"

Meclisteki bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmayla ilgili ise Kılıçdaroğlu, "Bütçe konuşmasında bütçe üzerine konuşmadım. AKP'li vekillerin vicdanına seslendim. Aklını kullanmayan bir insanın parlamentoda olmaması lazım. Kızanlar oldu, evet kızıyorlar. Çünkü onlar da aslında vicdan azabı çekiyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı olacak mı?

Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?" sorusuna işe şu yanıtı verdi:

Sorulması gereken soru şu: Halk nasıl bir cumhurbaşkanı istiyor? Cumhurbaşkanı tek adam mı olsun, her şeye o mu karar versin. Cumhurbaşkanı mal varlığından ötürü kendisine yönelik suçlamaları geçiştiren biri mi olsun, yargıya müdahale mi etsin? Cumhurbaşkanı ailesiyle beraber mütevazi bir hayat yaşasın yoksa toplumdan kopuk mu olsun?  Bakın tek adam rejiminde hiçbir tartışma yok. Herkes bir kişiyi gösteriyor. Diyorlar ki, bizi de besliyor dünyanın parasını aktarıyor, dolayısıyla bizim adayımız belli. 

Peki biz ne diyoruz? Millet ittifakıyız, demokrasiye bakıyoruz. Ali mi oldu Veli mi oldu önemli değil. Cumhurbaşkanı nasıl olacak, yetkileri nasıl olacak? Bunun üzerinde durmamız lazım. Onlar tek adam rejiminin devamını istiyorlar. Biz tek adam rejimi istemiyoruz. Abdulkadir Selvi niye benim adıma konuşuyor, yoksa birileri yazdırıyor mu? Onlara belli cümle kalıplarını verip bunu yazacaksınız diyorlar, onlar da "elbette" deyip yazıyorlar. 

Muharrem İnce ve Mustafa Sarıgül'ün parti kurma çalışmalarıyla ilgili de Kılıçdaroğlu, "Bunlar olabilir, kurabilirler. Partide siyaset yapmak istemiyorlarsa kendi partilerini kurabilirler" dedi.

"Neden bu konuda sessiz kaldılar?"

CHP'deki taciz iddialarına da değinen Kılıçdaroğlu, gereğinin yapıldığını, şahsın tutuklandığını ve partiden de ihraç edildiğini aktardı.

Kılıçdaroğlu, "Bir olay çıkar ve parti ilkeleriyle çelişirse o kişiyi partiden atarız. Benzer bir olay Menemen'de yaşandı, hemen disipline verdik" dedi.

Taciz iddialarıyla ilgili bazı medya kuruluşlarına da tepki gösteren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

Temel ahlaki prensipler konusunda gereğini derhal yaparız. Bizim içimizden bir kişi çıkıp bir taciz olayı dolayısıyla "bir seferden bir şey olmaz" demedi. Sabah gazetesine sormak isterim, sürekli manşetine taşıyor... Neden bu konuda sessiz kaldın? Bunlar gündemi değiştirmek istiyorlar. Bu ülkede yüz binlerce çocuk yatağa aç giriyor. Devleti soyanlar, devletin gelirini hortumlayanlar bize ahlak dersi veremezler.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU