MHP'den Akit yazarına tepki: Hadsizliğini tescil etti

"Bu şahsın niyetinin ne olduğu, kimlere uşaklık yaptığı yakın zamanda ortaya çıkacaktır"

Fotoğraf: AA

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Yeni Akit gazetsi yazarı Sabri Balaman'a sert tepkiler yönelttiği bir açıklama yaptı.

Büyükataman, dünkü "Erdoğan, prangalarından kurtulmalı” başlıklı köşe yazısında MHP'ye bir dizi eleştiri getiren Balaban için "hadsiz" ifadesini kullandı.

Büyükataman'ın açıklamasında özetle şu ifadeler yer aldı:

Milliyetçi Hareket Partisinden bahsederken kullandığı nitelemelerle de partimizi hedef alan mezkûr yazı; başından sonuna dek kokuşmuş bir zihniyetin, çok gerilerde kalmış ve yırtılıp çöpe atılmış denemelerin canlandırılması temennisinden başka bir şey değildir.

2015 yılında, bebek katili Öcalan’ın “Kürt Ulusal Hareketi’nin lideri” olarak görüldüğü, eyalet sisteminin, ana dilde eğitim hakkının talep edildiği, temiz Türk Devleti’ni özür dilemeye davet eden rezil bir raporu hazırlayan komisyonun başkanlığını da yapan Balaman’ın nasıl bir Türkiye hayal ettiğini bu rapordaki korkunç manzara göstermektedir. Sarı torba içinde görmeye tahammül edebileceğimiz teröristlerin karşımıza muhatap olarak çıkacağı bir Türkiye düşleyenler, hayal âleminde yaşamaktadır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Sayın Cumhurbaşkanı’nın yapacağı reformları, gizli bir el olarak Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin engellediğini söyleyenlere kulak verilmesi gerektiğini ifade eden yazara açık açık sormak istiyorum" diyen Büyükataman, şunları söyledi:

Kim bunlar, isimlerini ver de biz de bir kulak verelim? Yine Akit gazetesi yazarı olan Ali İhsan Karahasanoğlu’nun 27 Kasım 2020 tarihli soru işaretleri ile dolu yazısında, konuşmalarındaki söylem birlikteliklerini örneklerle gösterdiği Kılıçdaroğlu, Akşener, Davutoğlu, Babacan mı?

Balaban'ın bir süredir AK Parti teşkilatlarında açıkça savaş ilan ettiğini öne süren Büyükataman, "Bu şahsın niyetinin ne olduğu, kimlere uşaklık yaptığı yakın zamanda ortaya çıkacaktır" dedi.

Genel sekreterin açıklaması şu ifadelerle bitti:

Meclis aritmetiğinden bir sonuca ulaşamayıp örtülü bir şekilde sandığı işaret eden bu şahsa söyleyecek çok söz vardır ancak Balaman, ne söyleyeceklerimizi idrak edecek düzeydedir ne de kendisinde kızaracak bir yüz bulunmaktadır. Kargayı kılavuz, deve kuşunu rol model kabul eden Balaman; burnuna bulaşan pisliğin ve her yerinin açıkta olduğunun farkında dahi değildir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU