İnce: Kılıçdaroğlu geç de olsa doğru yola girmiştir

“CHP'de kalırsam, genel başkanın Cumhurbaşkanlığı adaylığını desteklerim”

Fotoğraf: AA

CHP’nin son cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Cumhurbaşkanlığı için aday olacak” şeklinde yorumlanan ifadelerini değerlendirdi.

Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan İnce, “Bu öteden beri savunduğum bir şey: Bir partinin genel başkanının, Cumhurbaşkanı adayı olması en normal olanıdır. Genel başkan aday olmazsa o garipsenir. Bir siyasi partinin amacı iktidar olmak olduğuna göre, iktidar olmak da bugünkü sistemde Cumhurbaşkanı olmaktan geçiyorsa bir siyasi partinin genel başkanı da bu iddiayı ortaya koymalı. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, adaylık konusunda geç de olsa doğru bir yola girmiştir” diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"CHP'de kalırsam..."

İnce ayrıca “CHP'de kalırsam, Genel başkanın Cumhurbaşkanlığı adaylığını desteklerim. Ama biz bir siyasi parti kurarsak, kuracağız da  o zaman herkes  kendi yoluna bakacak. İkinci turda Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında kim olursa onu destekleriz” ifadelerini kullandı.

CHP lideri bütçe görüşmeleri sırasında kendisine “Aday ol” diyen bir AK Partili isme “Olmayacağımı nereden biliyorsun” şeklinde karşılık vermişti. Bu ifade CHP liderinin Cumhurbaşkanlığı için aday olacağı şeklinde yorumlanmıştı.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU