HDP: İstanbul il binamızda dinleme cihazı bulduk

HDP'nin açıklamasında "Suç işleyenlerden yasal yollarla hesap soracağız" ifadesi yer aldı

Dinleme cihazlarını basın toplantısında basın mensuplarına gösterdiler Fotoğraf: Twitter @HDPistanbul

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Başkanlığı binalarında dinleme cihazı bulduklarını duyurdu.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç yaptığı açıklamada parti binalarında 4 adet dinleme cihazı bulunduğunu duyurdu.

Oluç, İstanbul İl Örgütü’nde tesadüf eseri bir cihaz bulduktan yaptıkları aramada 3 tane daha çıktığını söyledi. Oluç, "Bunlar hangi odalardaydı? Eşbaşkanlarımızın çalışma odaları, kadın ve gençlik çalışma odaları ve toplantı odası. Bulunan suç aletleri esas olarak priz arkalarında ve lambalarda bulundu. Bir de üçlü prizde bulundu" diye konuştu.

Oluç açıklamasına şöyle devam etti:

Belirlenen bir açıklama tarihini değiştirdik, ancak buna rağmen polis daha önce belirlediğimiz tarihte il binamızın önüne geldi. Açıklama olmadığını söyledik ancak onlar ısrarla açıklama olduğunu söyledi. Biz böyle olunca binamızda bir araştırma yaptık. Ve bu suç aletlerini bulduk. Bu ilk de değil, daha önce Van il binamızda ve ondan önce de Diyarbakır il binamızda bulundu.

Cihazların parti binalarına polis baskınları sırasında yerleştirildiğini iddia eden Oluç, "Türkiye'de bu kadar profesyonel çalışma yapacak iki kurum var Biri İçişleri Bakanlığı ve ona bağlı olan Emniyet ve bir diğeri de MİT'tir. İl binalarımızda hukuksuz bir şekilde baskınlar yapılıyor, Emniyet güçleri yanlarında il yöneticilerimiz veya avukatların bulunmadığı bir şekilde il binalarımıza girip uzun saatler arama yapıyorlar. O arama sırasında bu suç aletlerini yerleştiriyorlar" diye konuştu.

EotCcDGXEAcJge2.jpg
Basına gösterilen dinleme cihazları Fotoğraf: Twitter @HDPistanbul

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oluç açıklamasına şöyle devam etti:

İstihbarat ve Bakanlık dışında bu tür bir profesyonel çalışmayı yapabilecek herhangi bir kurum yoktur. Biz de zaten önümüzdeki günlerde yapacağımız suç duyurusunu bu kurumlara dönük olarak yapacağız. Dedi ya geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Cumhuriyet Başsavcılıklarına başvursunlar diye. İşte biz onu yapacağız. Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurularını yapacağız. O kurumların başındaki kişilere işaret edeceğiz.

 

 

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU