Amazon'un Zaman Çarkı uyarlamasına dair şu ana kadar tüm bilinenler

Dizinin çalışmalarına pandemi öncesinde başlanmıştı

Zaman Çarkı, Amazon'un Yüzüklerin Efendisi uyarlamasıyla birlikte en çok yankı uyandıran projelerinden biri (Amazon)

Robert Jordan'ın fantastik edebiyatın en büyük eserlerinden biri olarak değerlendirilen Zaman Çarkı (The Wheel of Time) serisinin, Amazon Prime'da yayımlanacak şekilde dizi uyarlamasının hazırlanacağı duyurulduğunda pek çok fantastik kurgu tutkunu heyecanlanmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak Amazon dizi için henüz bir çıkış tarihi belirlemedi. Zaman Çarkı birkaç senedir geliştirme aşamasındaydı, Eylül 2019'daysa nihayet çekimlere başlamıştı. Ne var ki küresel salgın Mart'ta Zaman Çarkı'nın prodüksiyonunu sekteye uğrattı. Prodüksiyon geçen eylül ayında yeniden başlamış, sonra tekrar durdurulmuştu.

Mevcut sağlık krizi göz önüne alındığında gecikmeler şaşırtıcı olmasa da kast 8 bölümün 6'sını çoktan çekti. Bu açıdan fantastik hikayenin 2021 içinde nihayet çıkacağına dair umut var. JordanCONline sırasında düzenlenen bir panelde konuşan dizi sorumlusu Rafe Judkins, gecikmelere rağmen işlerin iyi gittiğini söyleyerek takipçilerin yüreğine su serpmişti.

(Prodüksiyonun durmasının) iyi yanı, 2. sezonun hazırlığına başlarken 8 senaryonun tümünün elimizde bulunacak olması. Böylece bu materyalle daha iyi çalışabileceğiz. Bu da an itibarıyla yaptığımız kurguya ve senaryolara daha iyi odaklanabilmemi sağlıyor, çünkü çekim yapmıyoruz.

Amazon Prime'ın Zaman Çarkı'nın konusu ne?

Dizi, tamamı kadınlardan oluşan, Aes Sedai diye bilinen gizemli grubun üyelerinden birine, Moiraine'e odaklanacak. Ona eşlik eden 5 diğer karakterle Moiraine keşif ve macera dolu bir yolculuğa çıkıyor. Karakter, (Yenidendoğan Ejder olarak bilinen) efsanevi bir kahramanın yeniden doğmuş hali olduğuna inanıyor. Yenidendoğan Ejder'in dünyayı kurtaracağı veya onu yıkılmaya terkedeceği kehanet ediliyor.

Takipçileri, The Wheel of Time'ın yalnızca ilk kitaptaki olayları işlemesini beklememeli. Judkins dizinin hikayeyi anlatma biçimiyle alakalı şunları söyledi:

Buna tek tek kitaplar yerine serinin tamamının bir uyarlaması şeklinde yaklaşıyoruz. Dolayısıyla birinci sezonun sadece Dünyanın Gözü'nden ziyade Zaman Çarkı kitap serinin tamamının havasını taşımasını umuyoruz.

Her ne kadar zaman çizelgesi belli olmasa da ilk 6 bölümün başlıkları yayımlanmıştı. Başlıklar sırayla "Leavetaking", "Shadow's Waiting", “A Place of Safety”, "The Dragon Reborn", "Blood Calls Blood", "The Flame of Tar Valon" şeklinde. 

Bununla birlikte dizide yer alacak oyuncular da büyük oranda belirlenmişti. Projede Josha Stradowski, Marcus Rutherford, Zoë Robins, Barney Harris, Madeleine Madden, Daniel Henney gibi isimler yer alıyor. 

 

 

Dizinin şu ana kadar tanıtım videosu yayımlanmasa da kısa süre önce Twitter hesabından yapılan paylaşım epey yankı uyandırmıştı.

 

Independent Türkçe, Inverse

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU