Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin toplantısı gergin başladı, hızlı bitti

AK Parti ve MHP grubu toplantıyı terk edince birleşim ertelendi

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin aralık ayı meclis toplantısını gerginlikle başladı.

Toplantıda AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse bir önerge sunmak istedi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise önerge sunma zamanının geçtiğini belirterek Köse’nin talebini kabul etmedi.

Bunun üzerine Yavaş ile AK Parti grubu arasında gerginlik yaşandı. Yavaş’ın toplantıya ara vermesinin ardından toplanan mecliste AK Parti ve MHP’li üyeler salonu terk etti.

Yavaş çoğunluk azaldığı gerekçesiyle toplantıyı bitirdi.

Toplantıda bir sunum yapması planlanan Yavaş, AK Partililerin tavrına tepki gösterdi:

Daha önce faaliyet raporunda aynısı yapıldı, normalde saat 16.00’da başlayan toplantı ertesi gün sabah 07.00’de zor bitirildi. Aynı şekilde bütçe konuşmalarında bütün belediye başkanları zaten kendi bütçelerinde konuşmuş olmalarına rağmen beni konuşturmamak için, sordukları sorulara verdiğim cevapları duymamaları için faaliyet raporunda yaptıkları gibi sabah 06.00’ya kadar sürdürmek istediler. Kendilerine iyi niyetli olmadıklarına dair mesaj attım. “Ankara halkının sizin bana sorduğunuz sorulara cevap verdiğimi duymasını istemiyorsunuz” dedim. Kendilerine bütçeyi onayladıktan sonra bugün sunum yapacağımı söyledim. Tabii söyledikleri yalanların ortaya çıkmasından korkuyor olabilirler. Muhtemelen bu toplantının yapılmasını istemiyorlar. Hazırladığım sunumu Türkiye’nin duymasını sağlayacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.

Yavaş daha Twitter'dan şu mesajı paylaştı:

25 belediye başkanımızı gece yarısına kadar dinlememize rağmen, biz sunumumuzu gerçekleştirecekken salondan ayrıldılar. Sadece Ankara halkının değil, tüm Türkiye'nin gerçekleri duymasını sağlayacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Yetim hakkı yedirilmeyecek.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU