Bilim Kurulu üyesi Kayıpmaz: Aşının menşei ön planda olmamalı; bu bir araba değil ki şüphe duyulsun

“Yerli aşılarımızın geliştirilmesiyle aşıda da dışa bağımlığı en aza indirmeyi hedeflemeliyiz”

Fotoğraf: AA

Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Kayıpmaz, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) için Çin’den getirilen aşıyla ilgili tartışmalar hakkında açıklama yaptı. Aşının menşeinin ön planda olmaması gerektiğini vurgulayan Kayıpmaz, etkinlik ve güvenirliğin konuşulmasının gerektiğini ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hürriyet gazetesinden Fulya Soybaş, Kayıpmaz’a “Virüs Çin’den yayıldığı için ‘Çin aşısı’ denilerek şüphe ile yaklaşılıyor. Sizce bunun bir karşılığı var mı?” sorusunu yöneltti.

Kayıpmaz, şöyle yanıt verdi:

Hedefimiz insanları hastalanmaktan en üst düzeyde korumaktır ki bunun da en etkili yolu aşıdır. Yerli aşılarımızın geliştirilmesiyle aşıda da dışa bağımlığı en aza indirmeyi hedeflemeliyiz. Ancak bu süreç tamamlanana kadar bu eksikliği yurtdışından temin edilen aşılarla gidermek durumundayız. Hedefimiz bu aşılardan bilimsel olarak en güvenilir, en etkili olduğunu düşündüklerimizi en kısa süre, en yüksek miktarda temin etmektir. Burada aşının menşeinden çok etkinliği ve güvenilirliği ön planda olmalıdır. Bu bir beyaz eşya ya da araba değil ki şüphe duyulsun.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU