İzleyiciler boykot başlattı, Uğur Yılmaz Deniz için Ahmet Hakan devreye girdi

TV8’de yayınlanan programda yarışmacının eski paylaşımları nedeniyle diskalifiye edilmesinin ardından kanala yönelik boykot çağrıları yapılmıştı

TV8’de yayınlanan MasterChef isimli yemek yarışmasında Uğur Yılmaz Deniz isimli yarışmacı sosyal medyada yer alan paylaşımlarından dolayı diskalifiye edildi. Karar karşısında Uğur Yılmaz Deniz ağlamaya başladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uğur Yılmaz Deniz , "Bu sebepten dolayı buradan ayrılmak hiç istemediğim bu olaydı. 2012'de sosyal medyaya başladığımda bazı problemler yaşadım. Çok fazla saldırgan oldum. Seneler geçtikçe pişman oldum. Öncelikle sizlerden Acun Medya'dan ve diğer tüm insanlardan özür diyorum. O insanların tanıdığı gibi bir insan değilim ben" diye konuştu. 

ugur.jpg
Fotoğraf: Twitter @uguryilmazdeniz

 

Diskalifiye edilen yarışmacı, sosyal medyadan da bir açıklama yayınladı. Genç yarışmacı takipçilerine, "Bağışlamak büyüklüktür, çocukluğuma ve gençliğime verin..." dedi.

Boykot çağrısı yapıldı

Uğur Yılmaz Deniz’in yarışmadan bu şekilde ihraç edilmesinin ardından, sosyal medyada yurttaşlar TV8’e tepki gösterdi. Konu, ekşisözlük’te ve Twitter’da en fazla tartışılan başlıklardan biri oldu.

Binlerce kişi, Yılmaz’ın diskalifie edilmesine tepki göstererek, #uğuryoksabizdeyokuz,  #masterchefboykot, #tv8izlemiyoruz gibi etiketlerle  “TV8’i izlememe” çağrısında bulundu.

Ahmet Hakan, Acun Ilıcalı’yı aradı

Sosyal medyada çok konuşulan diskalifiye olayına Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan da dahil oldu.

Acun Ilıcalı’ya “Bu denli pişman olmuş birine kıymasaydınız. Bir şans daha verseydiniz. Ne olurdu?” diye sorduğunu belirten Hakan, Ilıcalı’nın yanıtını da köşesinden şu şekilde aktardı:

  • BİR: Uğur’un ettiği küfürler, kitlesel bir nitelik taşımasaydı belki durum toparlanabilirdi. Ama o küfür üzerine bizim tepkisiz kalmamız, küfre sahip çıktığımız anlamı taşıyacaktı. Bunu kimseye anlatamazdık.
  • İKİ: Uğur’u ekranda uğurlarken... Kendisini ifade etmesine imkân tanıdık. Amacımız Uğur’un yaşadığı derin pişmanlığı kamuoyuna yansıtmasını sağlamaktı. Bu amacımızı sağladık.
  • ÜÇ: Biz her zaman yarışmacılarımıza sahip çıkıyoruz. Uğur şu anda mutlu. Mutluluğunu da ifade ediyor. Tüm toplumu etkileyen samimi pişmanlıktan sonra Uğur bu konuyla ilgili bir mağduriyet yaşarsa ben yanında yer alırım.

Program daha önce de RTÜK’ten ceza almıştı

Yarışmanın daha önceki bölümlerinde de Şef Mehmet Yalçınkaya, yemeğini tamamlayamayan Furkan isimli yarışmacıyı ağlatıp stüdyodan çıkmasına neden olmuştu. RTÜK ise bu görüntülerin ardından insan onurunu zedelediği hükmüyle yayıncı kuruluşa idari para cezası verilmesi kararlaştırılmıştı.

 

Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU