Trump, Reuters muhabirine çattı: Benimle bu şekilde konuşamazsın, ben ABD Başkanı'yım

Şükran Günü temelsiz iddialarına devam eden Başkan, "kitlesel boyutta usulsüzlük" yaşandığını ve kilit öneme sahip eyaletlerdeki "hilekar" yetkililer yüzünden bu bölgelerde kaybettiğini ileri sürdü

Donald Trump, Şükran Günü düzenlediği görüntülü konferasın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı (AP)

ABD Başkanı Donald Trump, ülke dışında görevli Amerikan askerleriyle Şükran Günü münasebetiyle Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği video konferans sonrası bir gazeteciyle münakaşaya girdi.

Başkan Trump, medyayla geçirdiği 25 dakikalık görüşme sırasında seçim yenilgisini tam olarak kabul etmeyen tutumunu sürdürdü ve yasal argümanlarının devam edeceği konusunda ısrar etti.

Trump 20 Ocak 2012'de gerçekleşecek yemin törenine 55 gün olduğunu belirtse de zamanın hızla geçmekte olduğunu da kabul etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

3 Kasım seçimleriyle belirlenen delegelerden oluşan seçiciler kurulunun Joe Biden'ın kazandığını onaylaması halinde Beyaz Saray'dan ayrılacağını söyleyen Trump, böyle bir kararının "hata" olacağını da söylemeyi ihmal etmedi.

Şükran Günü gerçekleşen basın görüşmesinde temelsiz iddialarına devam eden Başkan, "kitlesel boyutta usulsüzlük" yaşandığını ve kilit öneme sahip eyaletlerdeki "hilekar" yetkililer yüzünden bu bölgelerde kaybettiğini ileri sürdü.

"Şu an ve sonrasında yaşanacak birçok şeyin seçim sonuçlarını değiştirebileceğini" iddia eden Trump, kaybetmiş olmasına rağmen önlerinde gidilecek daha çok yol olduğunu savundu.
 


Şikayetlerini tekrarlayıp Biden'ı galibiyete taşıyan Georgia ve Pensilvanya eyaletlerindeki yetkilileri kınayan Trump'ın öfkesinden gazeteciler de nasibini aldı.

Reuters muhabiri Jeff Mason, seçimde hile olduğu iddialarını sürdüren Trump'a Biden karşısında yenilgiyi kabul edip etmediğini sordu.

Trump'ın bu sözlere yanıt olarak "Önemsiz birisin. Benimle bu şekilde konuşamazsın. Ben ABD Başkanı'yım. Başkan'la asla bu şekilde konuşma" diye çıkıştı.

Başkan Trump toplantı sonrası Twitter hesabından yaptığı paylaşımda da "Orduya Şükran Günü dileklerimi ilettikten sonra uzun bir basın toplantısı yaptım ve Yalan Haber Medyası'nın böyle bir toplantının gerçek mesajının duyulmaması için koordine olduğunu bir kez daha görmüş oldum. Vurgulanan birinci nokta, 2020 seçimlerinin HİLELİ olduğu ve benim KAZANMIŞ olmamdır!" ifadelerini kullandı.
 


Trump'ın bu iletisi, seçim gününden bu yana birçok paylaşımında olduğu gibi Twitter tarafından uyarı işaretiyle görüldü.

Bu arada Reuters muhabiri Manson'la Başkan Trump arasında daha önce de gerilim yaşanmıştı.

Beyaz Saray'da bu yıl içinde gerçekleşen iki ayrı basın toplantısında Trump, koronavirüs nedeniyle maskeli halde soru soran Mason'ın söylediklerini anlayamadığını belirterek muhabirden maskesini çıkarmasını istemiş ancak bu talepleri reddedilmişti.


Independent Türkçe, NZ Herald

DAHA FAZLA HABER OKU