Soru sorarken maskesini çıkarmasını istediği gazeteci Trump'ı reddetti

ABD Başkanı Donald Trump pazartesi günkü basın toplantısında soru soran gazeteciden maskesini çıkarıp konuşmasını istedi

Reuters muhabiri Jeff Mason, Trump'ın isteğine rağmen maskesini çıkarmadı (Reuters)

ABD'de koronavirüs pandemisi sürerken Başkan Donald Trump pazartesi günü kendisine soru soran bir gazeteciden yüz maskesini çıkarmasını istedi.

Beyaz Saray'daki basın toplantısı sırasında Trump, Reuters muhabiri Jeff Mason'ın söylediklerini anlayamadığını söyleyerek bu nedenle maskesini çıkarmasını istedi ancak bu talebi gazeteci tarafından kibarca reddedildi.

Trump pandemi boyunca sıklıkla maske takmadığı için sıklıkla eleştirilse de Beyaz Saray Muhabirleri Derneği gazetecilerin pandemi boyunca maske takmasını zorunlu tutuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump, hayatını kaybeden ABD askerlerine hakaret ettiği iddialarıyla ilgili bir soru soran Mason'ın sözünü keserek, “Onu çıkartmanız gerekecek. Lütfen çıkarın. Çıkarabilirsiniz. Kaç metre uzaktasınız? Eğer çıkarmazsan sesin boğuklaşacak. Senin için daha kolay olacak" dedi.

Bir dönem Beyaz Saray Muhabirleri Derneği'nin başkanlığını da yapan Mason bir an maskeyi çıkarmaya yeltense de, “Daha yüksek sesle konuşurum. Böyle daha iyi mi?” diye ABD Başkanı’na karşı çıktı.

Trump ise iç çekerek “Evet, daha iyi” yanıtını vermek zorunda kaldı.
 


Aynı gazeteciden yine maskesini çıkarmasını istemişti

Toplantıda diğerlerinin aksine bazı muhabirler maskelerini çıkarmıştı. ABD Başkanı maskesiz soru soran Guardian muhabirine de “Sesiniz çok net geliyor, diğer herkesin aksine” demekten geri durmadı.

Trump mayıs sonunda Beyaz Saray'daki bir başka basın toplantısında yine Reuters muhabiri Mason'ı maskesini çıkarmaya ikna etmeye çalışmıştı.

Trump "Maskeni çıkarabilir misin? Seni duyamıyorum" demiş, Mason yine yüksek sesle konuşabileceğini söyleyince "Politik doğrucu olmak istiyorsun" yanıtını vermişti.

Mart ve Nisan aylarında Beyaz Saray'daki basın toplantılarında gazeteciler maske takmıyordu. Ancak bazı Beyaz Saray çalışanları ve gazetecilerin Kovid-19'a yakalanması sonrası bu önlem alınmaya başlamıştı.

 

Independent Türkçe, New York Post, Duvar, Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU