Maradona yerine Madonna'nın öldüğünü zannedenler Twitter’ı karıştırdı

Ünlü futbolcu Maradona yerine Madonna'nın hayatını kaybettiğini zannedenler Twitter'da ünlü sanatçıyla ilgili birçok paylaşım yaptı

Maradona hayatını kaybettiğinde 60 yaşındaydı (Reuters)

Dünyaca ünlü futbolcu Diego Armando Maradona, Arjantin'de dün (25 Kasım’da) hayatını kaybetmişti.

Arjantin basınında çıkan habere göre ön otopsi raporunda eski futbolcunun uyurken "kronik kalp yetmezliğine bağlı akut akciğer ödemi" nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Otopsinin kesin sonucununsa futbolcunun vücudunda herhangi bir maddenin olup olmadığını analiz edecek toksikolojik ve histopatolojik testlerin ardından kesinleşeceği açıklandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan sporseverleri yasa boğan vefat haberinin ardından sosyal medyada birçok kişi Maradona yerine Madonna’nın hayatını kaybettiğini zannederek gönderiler paylaştı.

Hatta bazıları Maradona'nın Twitter'da popüler başlık haline gelmesinin asıl nedeninin Madonna’nın hayatını kaybettiğine dair haberlerin gerçeği yansıtmaması olduğu sonucuna bile vardı. 

Kafa karışıklığından kaynaklanan paylaşımlar arttıkça Madonna’nın adı da Maradona’nınkiyle birlikte Twitter’da popüler başlıklar arasına girdi.

Yaşananlara tepki gösteren bir Twitter kullanıcısı, bu karışıklığın "İnternetin kötü bir yer olduğunu kanıtladığını" belirttiği bir gönderi paylaştı.
 


Başkalarıysa yaşanan kafa karışıklığıyla dalga geçen paylaşımlar yaptı.

Bir kişi Twitter hesabından "Huzur içinde yat Madonna, Futbol’un kraliçesi" yazdığı gönderiyi Lady Gaga'nın fotoğrafıyla paylaştı.
 

 

Başka bir kullanıcı da "Madonna bugün Twitter’ına bakarken" yazdığı gönderisini Hilary Clinton’ın fotoğrafıyla paylaştı.

 


Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, Maradona'nın ölümü nedeniyle üç günlük ulusal yas ilan ederken, UEFA da Şampiyonlar Ligi maçlarından önce futbolcu anısına saygı duruşunda bulunulacağını duyurmuştu.


Independent Türkçe, RT

DAHA FAZLA HABER OKU