Buz Kovası Meydan Okuması'nın yaratıcılarından biri daha hayatını kaybetti

Quinn, dünyayı etkisi altına alan bağış toplama videosu çılgınlığının popülerleşmesine katkıda bulunmuştu

Sosyal medya aracılığıyla, araştırma için 200 milyon dolardan (yaklaşık 1,5 milyar TL) fazla para toplayan ALS buz kovası meydan okumasının (Ice Bucket Challange) yaratıcılarından biri yaşamını yitirdi.

ALS Derneği, 30. doğum gününden kısa bir süre sonra Lou Gehrig hastalığı (ALS, ABD'de ünlü beyzbolcunun adıyla da biliniyor -ed.n.) teşhisi konan 37 yaşındaki Patrick Quinn'in bu pazar günü hayatını kaybettiğini bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Patrick Quinn, buz kovası meydan okumasını ilk defa 2014 yılında ALS'den muzdarip bir aile üyesine sahip olan profesyonel golfçü Chris Kennedy'nin sosyal medya hesabında görmüştü.

Quinn ve Pete Frates, dünya genelinde binlerce insanın katıldığı bu meydan okumanın popüler hale gelmesine katkıda bulunmuştu.

Eskiden Boston Koleji'nin beyzbol oyuncusu olan Frates, geçen yıl aralık ayında 34 yaşındayken hayatını kaybetmişti.

Ünlüler, sporcular, politikacılar ve hatta Beyaz Saray'a girmeden önceki Donald Trump, internetteki videoları milyonlarca görüntülenme alan buz kovası meydan okumasına katılmıştı.

Dernek yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

Pat, ALS'yle olumlu bir yaklaşım ve cesaretle savaştı ve çevresindeki herkese ilham verdi.
Onu tanıyan bizler harap olmuş durumdayız fakat ALS'ye karşı mücadeleyi ilerletmek için yaptığı her şeyden dolayı minnettarız.
ALS'yle mücadeleye çarpıcı şekilde ivme kazandıran meydan okuma; araştırmaların ortaya koyduğu yeni keşiflere, ALS'yle yaşayan insanlara daha fazla bakım sağlanmasına ve hükümetin ALS araştırmalarına önemli yatırımlar yapmasına ön ayak oldu. 

Lou Gehrig hastalığının adı, New York Yankees'in hastalıktan muzdarip olan efsanevi beyzbolcusundan geliyor.

ALS, omurilik ve beyindeki motor nöronların ölümüyle felce yol açan ve tedavisi olmaksızın sürekli ilerleyen bir nörodejeneratif hastalık.

Quinn 2015'te şöyle konuşmuştu:

Buz kovası meydan okumasının dünya çapında bir fenomen haline geleceğini kimse bilmiyordu fakat birlik haline geldik çünkü ALS gibi bir hastalığı değiştirmek için bu gerekiyor.
Dünyanın her yerinde bunu bir ölüm cezası olarak kabul etmek istemeyen savaşçılar var.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU