Sağlık-İş Genel Başkanı Bacaksız: Ölen sağlıkçı sayısı 160 oldu

Bacaksız "Sağlıkçılar yorgun, mutsuz ve umutsuz" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Sağlık çalışanlarının koronavirüse yakalanma riski toplumun geneline göre 14 kat daha fazla. Hasta olan sağlıkçıların ‘çalışmaya zorlandığını' açıklayan Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, pandemi koşullarında şiddet vakalarında da artış olduğuna dikakt çekti. Bacaksız "Kullandıkları kişisel koruyucu ekipmanın bile kalitesinin düştüğü sağlık çalışanları Kovid-19 virüsüne karşı savunmasız bırakılıyor. Sağlıkçılar yorgun, mutsuz ve umutsuz. Büyüyen ekonomik sorunlar da cabası. Siyasi iktidar  sorunlarına karşı kör, sağır, dilsiz" diye konuştu.

Koronavirüs nedeniyle 160 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini söyleyen Bacaksız "Siyasi iktidarın iş bilmez tavrı, sağlık çalışanlarının sağlığını daha da tehlikeye atmaktadır. Sağlık çalışanının salgın semptomları olsa bile Kovid-19 testi pozitif çıkana kadar görevine devam etmesi istenmektedir. Oysa bu durum bulaş riskini artırmaktadır" dedi.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, Bacaksız şöyle devam etti:

Bir an önce yeterli sayıda kadrolu sağlık çalışanı istihdam edilmeli, personel açığı kapatılmalıdır. Birçok ilde Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarına hiç ödeme yapılmamıştır. Pandeminin başından beri büyük özveriyle hizmet veren sağlıkçıların çalışma koşulları acil düzeltilmelidir. Kovid-19 meslek hastalığı listesine vakit kaybetmeden eklenmelidir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TTB'nin anketi

Türk Tabipleri Birliği (TTB) 20 Kasım'da Aile Hekimliği Pandemi Anketi Kasım 2020” sonuçlarını açıklamıştı.

TTB aile hekimlerinden alınan verilere göre vaka sayısı %300 arttığını Türkiye genelinde günlük vaka sayısının 47 bin 629’a, İstanbul’da günlük vaka sayısı 12 bin 631’e ulaştğını duyurmuştu.

İmamoğlu'ndan açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da dün (22 Kasım)sadece İstanbul'da bulaşıcı hastalık kaynaklı vefatların 186 olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı dün tüm Türkiye'de 139 kişinin Kovid-19 dolayısıyla vefat ettiğini açıklamıştı.

 

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU