Kaftancıoğlu: Türk Tabipleri Birliği’ni terörist ilan etmek sağlık emekçilerinin kahramanlık destanını yok saymaktır

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, CHP olarak sağlık emekçilerinin her zaman yanında olduklarını ifade etti

Fotoğraf: CHP Basın Birimi

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Üyesi olmaktan onur duyduğum Türk Tabipleri Birliği’ni terörist ilan etmekle ya da aklın ve bilimin önerdiğini görmeden afili bir şekilde birkaç cümle sıralamak sağlık emekçilerinin kahramanlık destanını yok saymaktır” dedi.

Kaftancıoğlu, Bakırköy Belediyesi tarafından pandemi döneminde hayatını kaybeden sağlık çalışanları anısına yapılan Sağlık Çalışanlarına Saygı Anıtı’nın açılış töreninde konuştu.

Anıt açılışında konuşan Kaftancıoğlu salgının tüm dünyayı esir aldığını hatırlatarak şöyle devam etti:

Ölüyorlar yaşatmak için. Doktorlarımız, eczacılarımız, diş hekimlerimiz, hemşirelerimiz, teknisyenlerimiz, sağlık çalışanlarımız ölüyorlar bir bir. Öyle kahraman olmak için değil. İşlerini olması gerektiği gibi yaptıkları için. Kahraman olmak için ölmüyorlar ama kahramanlık destanı yazıyorlar. Bizler mesleğe başlarken Hipokrat yemini ederiz. Hipokrat yemininde kendi ölümümüzü bile göze alacak şekilde insanlığa karşı bir adanmışlık vardır. Kahramanlık destanı yazdıran ya da bu durumu bir kahramanlık destanı haline getiren tam olarak budur. Bugün böylesi anlamlı bir günde Sağlık Çalışanları Anıtı’nı açarken kendimize ‘‘kahramanlık destanı yazan sağlık emekçilerine karşı sorumluluklarımızı yerine getiriyor muyuz’’ diye de sormamız lazım. Siyaset kurumunun, devletin, iktidarın ve toplumun bunu düşünmesi lazım.

CHP olarak sağlık emekçilerinin her zaman yanında olduklarını vurgulayan Kaftancıoğlu şunları kaydetti:

Kahramanlık destanı yazanlara karşı sorumluluğunu yerine getirmek demek Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu gibi sağlık çalışanlarının hakkını koşulsuz şartsız vermek demektir. Bu sorumlulukları yerine getirmek demek Ekrem İmamoğlu gibi sağlık çalışanları ölürken koşulsuz şartsız onların şartlarını iyileştirmek için ‘‘ne yapılması gerekiyorsa yapılmalı’’ deyip birkaç saat içinde karar alabilmek demektir. Kahramanlık destanı yazanların yanında olduğumuzu hissettirebilmek için ilçe belediyelerimiz gibi, ‘‘bizim önceliğimiz vatandaşın sağlığıdır, ne gerekiyorsa yapmamız lazım’’ deyip gereğini yapmak demektir. Üyesi olmaktan onur duyduğum Türk Tabipler Birliği’ni terörist ilan etmekle ya da aklın ve bilimin önerdiğini görmeden afili bir şekilde birkaç cümle sıralamak sağlık emekçilerinin kahramanlık destanını yok saymaktır. Bir başka sorumluluğumuz da bugünün gerçekliğini ve kahramanlık destanını geleceğe aktarmaktır. Burada olmamızın en kıymetli hususlarından biri de budur. Bugün Sağlık Çalışanları Anıtı’nı burada açarak geleceğe dair sorumluluğumuzu ve hafızamızı geleceğe aktarmanın çok önemli bir aracını oluşturmuş oluyoruz. Kendi adıma bir hekim olarak sevgili meslektaşım Bakırköy Belediye Başkanımızın böyle bir duygu ve düşünceyle sağlık emekçilerine atfettiği bu anıtı çok kıymetli buluyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU