MHP’den "Çakıcı" açıklaması: CHP bir bardak suda fırtına koparıyor

“CHP; Kemal Kılıçdaroğlu ve avenesinin ellerinde siyasetin mafyası, demokrasinin altını oyan yeraltı dünyası hâline gelmiştir”

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, organize suç örgütü lideri olmaktan hüküm giyen ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit eden Alaattin Çakıcı ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada CHP’nin Alaattin Çakıcı üzerinden “devlet krizi” iddiasında bulunup bir bardak suda fırtına koparmaya çalıştığı iddia edildi.

Yalçın, partisinin genel başkanı Devlet Bahçeli’nin Kılıçdaroğlu’na tehdidinin ardından “Ülküdaşım” diyerek sahip çıktığı Çakıcı hakkında yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi:

Sayın Kılıçdaroğlu; aklı başında bir politikacının sarf etmemesi gereken kelime ve kavramlarla siyasi rakiplerine saldırmaya, onları eleştirmek yerine galiz küfürlerle sövmeye, meramını anlatmak yerine en pespaye cümlelerle muhataplarını suçlamaya başlamıştır. MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’yi mafya ve yeraltı dünyasıyla irtibatlandırmaya çalışması; CHP’yi yönete(meye)n Kılıçdaroğlu’nun sürüklendiği çelişkiler çıkmazının yön levhası gibidir. CHP; Kemal Kılıçdaroğlu ve avenesinin ellerinde siyasetin mafyası, demokrasinin altını oyan yeraltı dünyası hâline gelmiştir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamasının devamında CHP ve Kılıçdaroğlu’na çeşitli suçlamalar yönelten Yalçın, şunları söyledi:

Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP sözcülerinin, MHP’nin asla vazgeçmeyeceği değerleri ve Alaattin Çakıcı üzerinden “devlet krizi” iddiasında bulunup bir bardak suda fırtına koparmasının arkasında da suçüstü olayını örtbas etme çabası yatmaktadır. Bu vesileyle şu hususları kamuoyuna bir kez daha hatırlatmayı görev sayarız:

MHP bir dava partisidir ve bu hususiyetini dünya durdukça koruyacaktır.

MHP; ucuz ve gündelik siyaset uğruna dünyasını ve ahretini yıkmayacağı gibi, ilke ve değerlerine daima tutarlılıkla sahip çıkacaktır.

MHP; var oldukça, Türkiye’nin parçalanmasına yönelik ihanet projelerinin hayata geçirilmesine ve ebedi devletimizin yıkılmasına asla izin vermeyecektir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU