Kılıçdaroğlu: Ekonominin pik yaptığını söyleyenler şimdi 'acı reçete' diyor

Hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Ülkenin sorunlarını çözemezler. Çünkü kapasiteleri yok, liyakatli elemanları yok" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin sorunlarının arttığına vurgu yapan Kılıçdaroğlu, "Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Bunu çözecek kapasite de irade de liyakat de vardır" dedi.

Devletin aile şirketi gibi yönetilemeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, "Sorunun çözümü için liyakate, enerjiye, özel sektöre, şeffaf kamu kurumlarına ihtiyaç var.Bir sorumluluk içinde devleti yönetmeniz lazım" diye konuştu.

"Ekonominin pik yaptığını söyleyenler, şimdi 'acı reçete' diyor"

Kılıçdaroğlu, hükümetin ülke sorunlarını çözmediğini vurgulayarak, "Çünkü kapasiteleri yok, liyakatli elemanları yok" ifadelelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Kimseye veremeyecek bir hesabımız yok.Kimse bizi mal varlığımız ile tehdit edemez. Bu ülkede tüyü bitmemiş yetimden en yaşlısına kadar herkesin sorunlarını çözeceğiz.Gerçekten millet perişan halde. Ama saraylarda oturanlar bu gerçeği göremiyorlar. Görmek istemiyorlar, duymak istemiyorlar, pembe hayaller peşindeler. Daha 15 gün önce ekonomi pik yapıyor diyenler şimdi acı reçete vereceğiz diyenler değil mi?Ekonomi pik yapıyor lafı doğru mu? Bazıları için doğru. Kimler için doğru söyleyeyim. Dolarla ihale alanlar için doğru, dolarla devlete borç verenler için doğru. Bunlar kendini biz yerli ve milliyiz diye tanıtıyorlar değil mi?

"Ekonomi yandaş ve tefeciler için mükemmel"

Döviz kurunun yüksekliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Dolar arttıkça onlar da rahatlar. Dolarla hazine garantisi alanlar için de ekonomi pik yaptı. Yandaş ve tefeciler için ekonomi mükemmel. Ama işçi için dul için emekçi için ekonomi ne yaptı? Pik değil dip yaptı. Dövizdeki artış her şeye yansıdı. Sudan peynire kadar her şeye zam geldi.10 milyon 287 bin işsizimiz var. Cumhuriyet tarihinin en büyük işsizlik rakamları. İşsizlik sigortasından sadece 225 bin kişi faydalanıyor. Merkez Bankasının dolar rezervi eksi 54 milyar dolar. Bir de borç yapmışız. İnsanda biraz vicdan ve ahlak olur. Vatandaşa bari doğruyu söyleyin.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'ekonomi ve yargıda reform' mesajlarıyla ilgili de yorumda bulunan Kılıçdaroğlu, "Ekonomide reform yapacağız ne demek biliyor musunuz? Tefecilere selam gönderiyorlar. Faizleri arttıracağız demek istiyorlar" dedi.

"Ekonomide reform yapacaksan faturayı Saray’a keseceksin" diyen Kılıçdaroğlu, devletin israfı bırakması gerektiğini vurguladı. 

"Acı reçete sunmadan önce devlette israfın önüne geçeceksin"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin KKTC ziyaretiyle ilgili Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Kıbrıs’a sayın Bahçeli ile birlikte gittiler. Önce biz oraya piknik yapmaya gideceğiz dediler. Devlet ciddiyetine bakar mısınız? Onlar Cumhuriyet Bayramı kutluyorlar bizimkiler oraya piknik yapmaya gidiyorlar. Bir uçak Erdoğan için, bir uçak Bahçeli için, bir uçak bakanlar ve heyetler için, Mevlüt Çavuşoğlu için, iki uçak da korumalar.Bizde bir söz var ya ayranı yok içmeye diye, vallahi de öyle. Bu ülkede Pazar artıklarından beslenen milyonlar hiç gelmiyor mu aklınıza? Sizde vicdan, adalet duygusu, ahlak var mı? Bütün dünyaya alay malzemesi oldunuz. Acı reçete sunmadan önce devlette israfın önüne geçeceksin. 

"Bahçeli'ye bekçilik görevi verilmiş"

Kılıçdaroğlu konuşmasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de eleştirdi.

Bahçeli'nin kendisi ve CHP ile ilgili sözlerine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Sayın Bahçeli sürekli CHP ile uğraşıyor. Bekçilik görevi yaptığı için o görev verilmiş" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Seçim döneminde terörist mektubunu okuturlar ve sahip çıkarlar. Sonra da piyasaya çıkıp ben ülkücüyüm ben milliyetçiyim derler, sen ne ülkücüsün ne de milliyetçisin" ifadesini kullandı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU