Özdağ: Partime geri dönmenin mücadelesini vereceğim

Ümit Özdağ, "Türk milliyetçiliği İYİ Parti’den ihraç ediliyor. Bu sadece benimle ilgili değil. Türk milliyetçiliği kontrol altına alınmaya çalışılıyor" diye konuştu

Fotoğraf: AA

İYİ Parti’den ihraç edilen İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, CNN Türk’te yayınlanan Tarafsız Bölge programına katılarak Ahmet Hakan’ın sorularını yanıtladı.

İhraç edilmeyi beklediğini belirten Özdağ "Kavuncu’yu savunmak adına beni ihraç ettiler. Ben hala İYİ Parti’yi kendi partim olarak görüyorum. Bugün ihraç edildim ama mahkemeye götüreceğim süreci" diye konuştu.

"FETÖ’nün bütün yayın organlarında bana karşı operasyon var" diyen Özdağ "Bu Fetullah Gülen’in FETÖ’yle mücadele edenlere karşı FETÖ örgütüne vermiş olduğu talimattır. Size kim böyle 'Ümit Özdağ ile mücadele edin' diyorsa, ona şüpheyle bakın" ifadelerini kullandı.

"Selahattin Demirtaş kadar bana da değer verseydi"

Özdağ açıklamalarını şu ifadelerle sürdürdü:

Türk milliyetçiliği İYİ Parti’den ihraç ediliyor. Bu sadece benimle ilgili değil. Türk milliyetçiliği kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Biz bu partiyi demokrasiyi gerçekleştirmek için kurduk. Eğer ben milletvekili olarak Genel Başkan’ı eleştiremeyeceksem, orada bir sorun var. Keşke Sayın Akşener sabah kahvaltısı ikram ederim dediği Selahattin Demirtaş kadar bana da değer verseydi ve bana da bir kahve ikram edip ‘Ümit Bey sizinle yollarımızı ayırmak istiyorum’ deseydi.

Yeni parti iddiası

Parti kuracağına dair çıkan iddialara da yanıt veren Özdağ, "Parti kurmayacağım, başka bir partiye de geçmeyeceğim. Partime geri dönmenin mücadelesini vereceğim" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Koncuk da istifa etti

Adana Milletvekili İsmail Koncuk da dün Meclis'te yaptığı açıklamada "Tespitlerim, yaşadıklarımızın tamamının bizzat Sayın Genel Başkan’ın bilgisi dâhilinde olduğunu göstermektedir. Ahlaki olan daha fazla kırgınlıklar oluşmadan, herkes kendi yoluna anlayışı ile birlikteliğimizi sonlandırmaktadır" ifadeleri ile İYİ Parti'den istifa etmişti

Akşener'den açıklama

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

Sayımız 36’ya düştü. Bütün bunların her birine elbette üzülüyorum. Herhangi bir milletvekili arkadaşımızı bir kenara bırakın normal bir üyemizin dahi istifa etmesi son derece bizi üzen bir durumdur. Benim bir özelliğim bar istifa ile ilgili bir irade beyanında bulunmuş bir arkadaşımızı incitecek herhangi bir söz, kelime sarf etmedim. Aynı noktada durmaya devam edeceğim. Sayın Özdağ konusu ise, keşke böyle olmasaydı. Özdağ’ın ben, partimizi, başkanlık divanının neredeyse yarısını iftira boyutundaki pek çok söylemi nedeniyle disiplin kurulu ihraç kararı vermiştir. Herkes için hayırlı olsun diyorum.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU