PFDK'dan Volkan Demirel'e 3 maç, Gökhan Kandemir’e 15 gün ceza

PFDK, rakip takım görevlisine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi ve müsabaka sonrası sportmenliğe aykırı açıklamada bulunmasından dolayı Fenerbahçeli kaleci Volkan Demirel'e 3 maç ceza verdi

Fotoğraf: AA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’ndan (PFDK) yapılan açıklamada, Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan karşılaşmada, sarı-lacivertli takımın kalecisi Volkan Demirel'e rakip takım görevlisi Gökhan Kandemir’e yönelik “sportmenliğe aykırı hareketi ve müsabaka sonrası sportmenliğe aykırı açıklamada bulunması” gerekçesiyle 3 maçtan men ve 26 bin TL para cezası verildiği belirtildi. 

PFDK, Trabzonspor görevlisi Gökhan Kandemir'e ise “rakip takım taraftarlarına yönelik sportmenliğe aykırı hareketi” gerekçesiyle de 15 gün hak mahrumiyeti verdi.

Fenerbahçe Kulübü, “taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat, taraftarlarının neden olduğu saha olayları ve merdiven boşluklarının boş bırakılmaması" gerekçeleriyle toplamda 265 bin TL para cezasına çarptırıldı. 

Kurul ayrıca, "taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat" gerekçesiyle Galatasaray ve MKE Ankaragücü kulüplerine 75'er bin TL, taraftarlarının neden olduğu saha olayları gerekçesiyle Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulübüne 20 bin TL para cezası verdi.

Öte yandan Bursaspor, Beşiktaş, MKE Ankaragücü, Atiker Konyaspor, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın bazı taraftarlarının elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bir sonraki müsabaka için bloke edildiği kaydedildi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU