Davutoğlu: İktidar sahipleri, tabanda Gelecek Partisi'ne dönük ciddi bir kayma olduğunu görüyor

Gelecek Partisi lideri istifa eden Albayrak’ın gitmesinin başlı başına bir hayır olduğunu ifade etti

Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “İktidar sahipleri, gittikçe tabanda Gelecek Partisi'ne dönük olarak ciddi bir kayma olduğunu görüyorlar” dedi.

Davutoğlu, İstanbul ilçe başkanları toplantısında açıklamalarda bulundu.

"İktidar sahipleri korksunlar"

“Milletin alternatifsizliğini istismar ederek 28 Şubat yasakları geri gelir, şu veya bu parti geri gelir diyerek, korkular üzerinden destek sağlamaya çalışan iktidar için kötü bir haber var” diyen Davutoğlu, “Korksunlar, biz korkmayacağız, iktidar sahipleri korksunlar” dedi.

Davutoğlu şunları söyledi:

Başta Sayın Erdoğan olmak üzere saraya kapanan, halktan kopan, halkın hissiyatından, derdinden, halkın arayışından kopan iktidar sahipleri, gittikçe tabanda Gelecek Partisi'ne dönük olarak ciddi bir kayma olduğunu görüyorlar.

“Problem ne biliyor musunuz? Bunlar çok ah aldılar” diyen Davutoğlu istifa eden Berat Albayrak için, “Milletin ahını alanların sonu hayır olmaz. Sayın Bakan, ‘Allah sonumuzu hayreylesin’ derken bir de üstü kapalı bir felaket senaryosundan bahsediyor. Senin gitmen başlı başına bir hayır, elhamdülillah” diye konuştu.

"Günaydın" tepkisi

“Bu programda ne yazdıysak Sayın Cumhurbaşkanı yeni hatırlamış, onları kullanmaya başladı. Diyor ki; ‘Ekonomide güven için hukuk ve adalet lazım” hatırlatması yapan Davutoğlu, “Günaydın” dedi.

Davutoğlu şöyle devam etti:

Hala kanalları tek tek arayıp Gelecek Partisi hakkında yayın yapılmaması için baskı uyguluyorlarsa bu nasıl demokrasi? Kavala örneğinde olduğu gibi öğlen bırakılıp, akşam başka bir davayla yeniden tutuklama nasıl bir hukuk? Ve Türkiye'nin en kaliteli üniversitesini kapatan bir anlayış nasıl bir demokrasi nasıl bir adalet getirir? Cumhurbaşkanı "acı reçete" diyor. Ne demek acı reçete biliyor musunuz? Faizler muhtemelen en az 400 baz puan en artırılacak. Neden? Çünkü faiz görünüşte yüzde 10 civarında ama arka kapı operasyonlarında yüzde 15 civarında. Şimdi resmi rakamı yüzde 20'lere çıkaracaklar.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU