Trump'ın sözlerinden çok saçları dikkat çekti: "10 günde yaşlanmış"

Başkan'ın salgınla mücadele için yaptığı açıklamayı izleyenler "Görünüşe bakılırsa Trump'ın kuaförü kendisinden önce mağlubiyeti kabul etmiş" yorumunu yaptı

Ekranlarının başına geçerek Trump'ın açıklamasını izleyen Amerikalılar, Başkan'ın görünüşündeki değişime dikkat kesildi (AP)

ABD Başkanı Donald Trump, sandıklardan çıkan sonuçların seçimi kaybettiğini göstermesinden sonra ilk kez kameraların karşısına geçerek açıklama yaptı.

Seçimlerde hile yapıldığını öne sürerek Demokrat Joe Biden karşısında mağlubiyeti kabul etmeye karşı direniş gösteren Trump, Beyaz Saray'daki toplantıda koronavirüs aşı çalışmalarına dair bilgi verdi.

Guardian'ın haberine göre, televizyonlardan canlı yayımlanan açıklamasında Trump, "Müthiş Hız Operasyonu" (Operation Warp Speed) adını verdiği aşı çalışmalarıyla ilgili konuşurken, "Yönetimimde bir tecrit uygulamasına gitmeyeceğiz. Gelecekte ne olursa olsun, kimin yöneteceğini kim bilir. Sanırım bunu zaman gösterecek. Ancak bu yönetimin bir tecride gitmeyeceğini söyleyebilirim" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump bu açıklamasıyla mağlubiyeti kabul etmeye bir adım daha yaklaştığı izlenimi verirken, basın toplantısında sarf ettiği sözlerin yanı sıra dikkat çeken başka bir unsur daha vardı: Alışılmışın dışında ağarmış görünen saçları.

Mirror gazetesi, Rose Garden'da konuşan Trump'ın ekranlara yansıyan görüntüsünde "ağarmış saçlarının" izleyenleri şaşırttığını yazdı.

ABD Başkanı, Pfizer'in yüzde 90 başarı gösteren aşısı hakkında konuşurken, izleyicilerse Trump'ın saçlarının her zamanki parlak sarı renginde görünmediğini fark etti. Sosyal medyada birçok kişi, Trump'ın saç modelinde bir değişiklik gördüklerini söyledi.
 

Reuters.jpeg
Trump'ın 3 Kasım günü geç saatlerde düzenlediği basın toplantısından (Reuters)


Bir kullanıcı, "Trump saçını sarıya boyamayı mı unutmuş, yoksa benim ekranım mı öyle gösteriyor? Şu an saçları tamamen gri görünüyor" diye yazarken, kimileri de son görüntüleri "seçim kaybetmenin Trump'ı ne kadar çok sarstığının" işareti olarak yorumladı.
 


Bir başka kişi de "Tuhaftır ki birdenbire artık sarışın değil. Saçları seçim gününden bu yana ağarmış görünüyor" ifadesini kullandı.
 


Görüntü üzerinden pek çok esprili paylaşım yapılırken, bir kullanıcı Trump için "10 günde yaşlanmış" dedi, bir diğeri de "Görünüşe bakılırsa Trump'ın kuaförü kendisinden önce mağlubiyeti kabul etmiş" yorumunu yaptı.



Independent Türkçe, Guardian, Mirror

DAHA FAZLA HABER OKU