Trump destekçisi gazeteden sert eleştiri: "Yarışı kaybetti, o iddialar akla ve mantığa hakaret"

"Münferit usulsüzlük vakalarının ulusal çapta büyük bir komplonun kanıtı olduğunu iddia etmek akla ve mantığa hakarettir"

Trump, Biden'ın seçimi kazandığını gösteren sonuçları kabul etmiyor (Reuters)

Donald Trump'ı hem 2016'da hem de 2020'de destekleyen bir gazete, Başkan'ın seçim hilesi iddialarını yerden yere vuran ve "seçimleri kaybettiğini" beyan eden, iğneleyici bir başyazı yayımladı.

Nevada'nın en büyük gazetesi Las Vegas Review-Journal, 3 Kasım seçimlerine giden süreçte Trump'ın başkan olarak ikinci dönemini desteklemişti. Gazete 2016'da da Trump'ın arkasındaydı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak gazete perşembe günü yayımladığı başyazıda, Trump'ın sonuca karşı çıkmasının sadece "kaçınılmaz olanı geciktirmek" anlamına geldiğini ve bu durumun "akla ve mantığa hakaret" olduğunu belirterek Başkan'ın sonuçlara tepkisini şiddetle eleştirdi.

Rawstory'nin haberine göre gazete, "Trump vekillerinin geniş çapta yasadışı eylemlerde bulunulduğunu iddia eden söylemi, seçimi yolsuzluk yaparak 'çalmak' için planlanmış bir çaba olduğu suçlamasını destekleyen teferruatlı kanıtlardan tamamen yoksundur" ifadelerini kullandı:

150 milyon Amerikalının katılımını içeren bir seçim sisteminin kendi payına düşen sorunları olacaktır ama münferit usulsüzlük vakalarının ulusal çapta büyük bir komploya kanıt olduğunu iddia etmek akla ve mantığa hakarettir.

Yayın kuruluşları ve haber ajansları, seçimleri kazanmak için gereken 270 delege sayısını aşmasının ardından cumartesi günü Joe Biden'ı 2020 başkanlık seçimlerinin kazananı ilan etmişti. Trump ise seçilmiş başkan karşısında mağlubiyeti hâlâ kabul etmedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başkan, salıncak eyaletlerde zaferine mal olduğunu söylediği seçim hilelerine dair asılsız iddialarda bulunduğu açıklamasının ardından zamanının çoğunu yasal işlemlerin peşinde koşarak geçirdi.

Nevada gazetesi, Trump'ın "bu seçimleri en nihayetinde yeterli oy toplayamadığı ve 2016'da kazanmasını sağlayan bir avuç salıncak eyaleti elde edemediği için kaybettiğini" ifade ederek söz konusu eylemleri lafını esirgemeden azarladı.
 


Başyazıda, Trump'ın başkan seçilen isimle iktidar devri konusunda işbirliğine gitmeyi reddetmesi de eleştirilirken, "Trump'ın 2016'da Barack Obama yönetiminden bundan daha azını beklemediği" belirtildi:

Başkan kaçınılmaz olanı ne kadar geciktirmeye çalışırsa çalışsın Biden bugün aynı saygıyı hak ediyor.

Yayın kuruluşlarının cumartesi günü Biden'ın seçimleri kazandığını duyurmasının hemen ardından, hem kritik öneme sahip çekişmeli eyaletlerden hem de seçim sonuçlarını işlemek için sona kalan eyaletlerden olan Nevada'yı da Biden'ın aldığı ilan edilmişti.

Trump'ın kampanya ekibiyse nihai sonuçlar açıklanmadan önce, hiçbir kanıt göstermeksizin seçimlere hile karıştığını iddia ederek Nevada eyaletine de dava açacağını duyurmuştu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU