Murat Yetkin yazdı: Albayrak’ın istifa ettiği gece Milliyet ve Hürriyet’te ne yaşandı?

"Talimatı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan beklemiyorlardı. Başında Berat Albayrak’ın kardeşi Serhat Albayrak’ın bulunduğu Sabah’tan bekliyorlardı"

Kolaj: Independent Türkçe

Gazeteci Murat Yetkin, Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa etmesini okuyucularına İletişim Başkanlığı açıklama yaptıktan sonra duyurmayı tercih eden gazetelerde yaşananları yazdı.

Yetkin, kişisel blogunda “Albayrak olayıyla açığa çıkan skandallar zinciri” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

"Sabah'tan talimat beklediler"

Yetkin, “Skandallar zincirine önce medya ve iletişim ile başlamak istiyorum, çünkü 8-9 Kasım bazı yüz karası meslektaşlarımız yüzünden Türk basının çöktüğü gün olarak tarihe geçmeyi maalesef hak etti” dedi. Yetkin, geçmişte köşe yazarlığı yaptığı Hürriyet ile Milliyet gazeteleri yöneticilerinin “Sabah gazetesinden emir beklediğini” söyledi.

Yazının ilgili kısmı şöyle:

Hürriyet ve Milliyet gazetelerinin cefakâr yazı işleri elemanları gece yarılarına kadar, yazıp hazır ettikleri haberlerin yayınlanıp yayınlanmayacağı talimatını beklediler başlarındakilerden. Haber gelmedi. Talimatı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan beklemiyorlardı. Başında Berat Albayrak’ın kardeşi Serhat Albayrak’ın bulunduğu Sabah’tan bekliyorlardı. Haber gelmedi. Sabah gibi Hürriyet, Milliyet, Yeni Şafak gibi gazeteler, dünyanın her ülkesinde manşet olacak bu haberi vermediler. İnternet sitelerinde de vermediler.

"Medya adına utanç günü"

Oysa yine hükümet çizgisindeki Türkiye gazetesi, olması gerektiği gibi manşetinden verdi haberi. Habertürk verdi örneğin, hem internet sitesi hem TV’de. Oysa Sabah grubuna bağlı ATV, CNN Türk ve NTV “haber kanalları” suskunluklarını koruyorlardı. Vergilerimizle ayakta duran kamu yayıncısı TRT gibi NTV, CNN Türk izleyicileri de Albayrak istifasını, istifadan 21 saat sonra CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun basın toplantısı yayınında duydu. Medya adına utanç verici bir gündü.

Berat Albayrak’ın önceki akşam Instagram üzerinden yayınladığı istifa mesajı, birçok medya organında kendisine yer bulmadı. Bu gazetelerin okuyucuları ve kanalların izleyicileri Albayrak’ın istifasını İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ile öğrendi.

 

yetkinport.com, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU