Sözcü yazarı: Berat Albayrak onurlu davrandı, saygımı kazandı

"Kimse kolay demesin… Aynı zamanda aile bireyi… Kimler istifa etmeye çalıştı da edemedi!"

Fotoğraf: Reuters

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa eden Berat Albayrak’ın “onurlu davranıp saygısını kazandığını” yazdı.

Muratoğlu, bugünkü köşe yazısında Albayrak’ın istifası ve ardından gelişen süreci şöyle eleştirdi:

Görüyorsunuz değil mi Türkiye'nin düştüğü durumu… Buna derler sistem sorunu… Türkiye'nin en önemli bakanı Instagram'dan istifa ediyor. O dakikadan itibaren ülkenin en önemli gündemi oluyor. Medyanın yüzde 90'ı eğitimli köpek gibi tepki bile veremiyor! İşin ilginci olayın üzerinden neredeyse 1 gün geçti kimse ülkenin vatandaşlarını adam yerine koyup ufak da olsa bir açıklama yapmadı. Onlar için ne olduğunuzu anladınız mı?

Muratoğlu, Albayrak hakkında da şu yorumlarını dile getirdi:

Ekonomiden bağımsız konuşuyorum. Kim ne derse desin Berat Albayrak'ın bu tercihi gerçekten onurlu bir hareketti. Hiç çevirmedi, eğilip bükülmedi. Aldı ceketini gitti. Kimse kolay demesin… Aynı zamanda aile bireyi… Kimler istifa etmeye çalıştı da edemedi! Saygımı kazandı kendisi… Zira ekonomide yaşanan felaketin sorumlusu sadece Berat Albayrak'tır demek haksızlık olur. Kendisi kayınpederinden enkaz devraldı. O da altından kalkamadı. Acı çekmeden, bedel ödemeden, kötü günler görmeden buradan çıkmamız pek olası değildi… Hata üzerine hata yaptı. Piyasa gerçeklerine uzak kaldı. Düzelteceğim diye gelip, dağıtıp gitti. Yatırımcılar adeta onun gidişini kutladı. Dolar çöktü, faizler indi, borsa coştu… Yabancı yatırımcı bile para soktu…

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU