Reuters: Albayrak'ın istifasının ardından Binali Yıldırım ekonomiden sorumlu başkan yardımcısı olabilir

Yıldırım'ın ekonomiden ve yatırımdan sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağı iddia edildi

Fotoğraf: AA

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa ettiğini açıklamasının ardından istifanın kabul edilmesi durumunda ekonomi yönetiminin kime devredileceği netlik kazanmadı ancak eski Başkabakan Binali Yıldırım'ın ekonomiden ve yatırımdan sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağı iddia edildi.

Reuters'a konuşan yetkililer ekonomi yönetimi hakkında kararın bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği AK Parti MYK toplantısında ele alınacağını, ekonomiden sorumlu bir cumhurbaşkanı yardımcılığı makamının kurulmasının ve kabine değişikliği yapılmasının söz konusu olabileceğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"İstifa şekli Cumhurbaşkanı'na zarar verdi"

AK Parti'den bir yetkili de Albayrak'a istifasından sonra ulaşılamaması ve devir teslim yapacak isim olmadan istifa etmesinin parti içinde belirsizlik yarattığını belirtti.

Reuters'a bilgi veren bir AK Parti kaynağı istifasının ardından bugün sabahın erken saatlerine kadar Albayrak'a hâlâ ulaşılamamış olduğunu belirtirken, biri AK Parti'den olmak üzere iki kaynak istifa kabul edilse bile Albayrak'ın ardından yapılacak atama belirlenmeden açıklamış olmasının Erdoğan'ı zor durumda bıraktığını ve parti içi dengeyi bozduğunu" ileri sürdü.

AK Parti'den üst düzey bir yetkili, istifanın ardından ekonomi yönetiminin yeniden yapılandırılacağı bir kabine değişikliğinin ele alınabileceğini belirterek, "İstifa konusunda evet veya hayır demeden adım atılamaz. Kabine değişikliği yarı yarıya olabilir. Binali Yıldırım cumhurbaşkanı yardımcılığına getirelebilir. Albayrak'ın istifa şekli cumhurbaşkanına zarar verdi. Geçen hafta dolar bu kadar yükseldi. Bu niyeydi de bugün dolar %3.5-4 düştü bunu iyi görmek lazım" dedi.

Üst düzey bir yetkili ekonomiden sorumlu bir cumhurbaşkanı yardımcılığı makamı kurulabileceğini belirterek, "Şimdi Albayrak geri dönmezse, ki kolay değil bu saatten sonra, yeni bir yapılanma olabilir. Bu yönde bazı çalışmalar da var. Daha önce kabinede görev yapmış bazı isimler bile gündeme geliyor. Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı düşüncesi var, ekonomiden sorumlu olacak şekilde" dedi.

 

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU