Kış Rüzgarları, dizinin göz ardı ettiği gizemi çözebilir: Benjen Stark'ın gizli Ak Gezen görevi

Game of Thrones hayranlarını duvarın ardında yeni bir macera bekliyor

George R. R. Martin, Sansa Stark'ın hikayesine dair de değişiklikler yapacağını söylemişti (HBO)

George R. R. Martin’in yarattığı Game of Thrones evreninde hem dizide hem de kitaplarda Benjen Stark’ın ortadan kaybolması bir sır olmayı sürdürüyor. 

Ned Stark’ın küçük kardeşi Gece Nöbeti’ne katılmış ve basamakları hızla tırmanarak birinci korucu olmuştu. Ancak Benjen birinci sezonda duvarın ardına geçmişti ve atının onsuz dönmesinin ardından öldüğü düşünülmüştü. 

Ancak Benjen’a ne olduğu daha sonra unutulmuş ve 6. sezona kadar da gündeme gelmemişti. Öte yandan kitaplarda Benjen muhtemelen hala duvarın ardında ve Kış Rüzgarları’nın dizinin açıklamasına sadık kalması ve onu genişletmesi mümkün görünüyor. Ya da belki de Ak Gezenler’e karşı verilen savaşta Orman’ın Çocukları’na her şeyi değiştirecek gizli bir görevde yardım edecek.

 

 

Benjen dizide uzun süre gözlerden kaybolduktan sonra yeğeni Bran’ı kurtarmak için bir anda ortaya çıkmıştı. Benjen bir Ak Gezen tarafından bıçaklandığını ve ölüme terk edildiğini söylemişti. Sonrasında Orman’ın Çocukları onu bulmuş ve kurtarmıştı.

Benjen ne insan ne de Ak Gezen, o her iki dünyada da gezinen bir yabancı. Fakat ailesinden biriyle yollarının yeniden kesiştiği sırada şansı tükenmiş gibi görünüyordu. Jon Snow’u 7. sezonda Ak Gezenler’den kurtardıktan sonra öldüğü görülmüştü.

 

 

Inverse'ün haberine göre bir teori Benjen'in daha fazlasını yapabileceğine işaret ediyor. Benjen Stark, Orman’ın Çocukları tarafından kurtarıldıktan sonra Ak Gezenler hakkında bilgi toplamak adına özel bir görev için kolları sıvayabilir. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne de olsa artık insan olmadığından Ak Gezenler’in bölgesine rahatlıkla girebilir ve onları yenmek için gerekli bilgileri toplayabilir. Sonuçta Westeros ordusu onları yenmek için yalnızca ejderha camına güvenemez. 

Aksine eğer Orman’ın Çocukları Benjen’i ejderha camıyla kurtarabildiyse belki de Ak Gezenler de benzer bir yöntemle kurtarılabilir. 

George R. R. Martin, Ak Gezenler’in Kış Rüzgarları’nda daha merkezi bir rol oynayacağının sinyalini vermişti. Belki de kitabın başlığı Benjen’in gizli görevine bir atıf içeriyordur. 

Her ne olursa olsun Benjen’in kitaplardaki dönüşü Ak Gezenler’e karşı savaşta bir dönüm noktası yaratabilir. 

Kış geliyor ve Benjen, Westeros’un tek umudu olabilir. 

 

Independent Türkçe, Inverse

DAHA FAZLA HABER OKU