Erdoğan: CHP dikey mimariyi savundu

"Ruhsatlarını siz vermediniz mi? Sulak arazilere inşa izni veren siz değil misiniz? Şimdi nasıl oluyor da kalkıp buradan iktidara fatura kesmeye kalkıyorsunuz"

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir depreminin ardından CHP’ye yüklendi. “İzmir depremi aynı zamanda CHP’nin enkaz altında kaldığı bir depremdir” diyen Erdoğan, ana muhalefetin dikey mimariyi savunduğu görüşünü dile getirdi.

Erdoğan, Partisi’nin Kocaeli’nde düzenlenen il kongresine katıldı. İzmir depremi hakkında eleştirilere cevap veren Erdoğan, CHP’ye bir dizi eleştirisini dile getirdi.

“Deprem gibi ortak bir acıyı devlete, hükümete, şahsıma karşı kullanmaya çalışanlara iki çift laf etmek istiyorum” diyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Kendi sorumlu oldukları yerlerde İzmir depremi CHP'nin enkaz altında kaldığı bir depremdir. İzmir'in kahir ekseriyetinde on yıllardır CHP belediyeleri yok mu? Bunların inşası ile ilgili adımlarını müsaade etmediniz mi? Ruhsatlarını siz vermediniz mi? Sulak arazilere inşa izni veren siz değil misiniz? Şimdi nasıl oluyor da kalkıp buradan iktidara fatura kesmeye kalkıyorsunuz? Bunların sorumlusu sizsiniz. Her yerde yatay mimari diye bağıran bir cumhurbaşkanı var ama siz dikey mimariyi tercih ettiniz. 

Erdoğan, depreme dair ayrıca şunları söyledi:

İzmir depremi hepimize, ülkemize karşı karşıya bulunduğu tabii felaketler gerçeğini bir kez daha hatırlattı.

İnşallah bir yıl içerisinde oradaki çalışmaları tamamlayacağız ve depremzede kardeşlerimize konutlarını teslim edeceğiz.

Yaralanan 1035 vatandaşımızdan 3'ü ağır olmak üzere 24'ü halen hastanede tedavi görüyor. İhtiyaca göre arttırılmak üzere şimdilik 1312 adetlik iki konteyner kent kurulmasıyla ilgili çalışmalar sürüyor. Bu konteyner kentler iki hafta içinde kullanıma hazır hale gelecek.

Hasar tespit çalışmalarını salı gününe kadar bitiriyoruz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU